All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

DEVELOPMENT AND CURRENT STATE OF SUGAR PRODUCTION CAPACITIES IN AUSTRALIA AND OCEANIAN AREA

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41110%2F18%3A77727" target="_blank" >RIV/60460709:41110/18:77727 - isvavai.cz</a>

  • Alternative codes found

    RIV/60460709:41210/18:77727 RIV/49777513:23510/18:43953844

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Vývoj a současný stav cukrovarnictví v oblasti Austrálie a Oceánie

  • Original language description

    Článek se věnuje problematice produkce cukru a disponibilních produkčních kapacit v rámci Oceánie a Austrálie. Cílem příspěvku je identifikovat současný stav výrobních kapacit na úrovni regionu a jeho jednotlivých oblastí. Specifikována je nejenom úroveň produkce (cca 5,2 mil. t cukru za rok, respektive cca necelých 40 mil. t cukrové třtiny za rok) a její vývoj (růst produkce cukru cca 0,8 % ročně), ale rovněž jsou identifikovány zpracovatelské kapacity (31 cukrovarů s instalovanou denní kapacitou cca 300 tis. t/d třtiny) a jejich koncentrace (HHI 2203, tj. vysoká míra koncentrace) a dále jsou specifikováni nejvýznamnější aktéři ovládající produkci cukru regionu. Austrálie dominuje výrobním kapacitám regionu (91 % v rámci regionu). Pouze několik aktérů ovládá výraznou většinu produkce a instalovaných produkčních kapacit. Z analýzy dále vyplývá výrazný potenciál týkající se možností navyšovat produkční kapacity (v současné době ve výstavbě dva nové cukrovary s kapacitou cca 22 tis. t/d třtiny) a zejmé

  • Czech name

    Vývoj a současný stav cukrovarnictví v oblasti Austrálie a Oceánie

  • Czech description

    Článek se věnuje problematice produkce cukru a disponibilních produkčních kapacit v rámci Oceánie a Austrálie. Cílem příspěvku je identifikovat současný stav výrobních kapacit na úrovni regionu a jeho jednotlivých oblastí. Specifikována je nejenom úroveň produkce (cca 5,2 mil. t cukru za rok, respektive cca necelých 40 mil. t cukrové třtiny za rok) a její vývoj (růst produkce cukru cca 0,8 % ročně), ale rovněž jsou identifikovány zpracovatelské kapacity (31 cukrovarů s instalovanou denní kapacitou cca 300 tis. t/d třtiny) a jejich koncentrace (HHI 2203, tj. vysoká míra koncentrace) a dále jsou specifikováni nejvýznamnější aktéři ovládající produkci cukru regionu. Austrálie dominuje výrobním kapacitám regionu (91 % v rámci regionu). Pouze několik aktérů ovládá výraznou většinu produkce a instalovaných produkčních kapacit. Z analýzy dále vyplývá výrazný potenciál týkající se možností navyšovat produkční kapacity (v současné době ve výstavbě dva nové cukrovary s kapacitou cca 22 tis. t/d třtiny) a zejmé

Classification

  • Type

    J<sub>imp</sub> - Article in a specialist periodical, which is included in the Web of Science database

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    50202 - Applied Economics, Econometrics

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Others

  • Publication year

    2018

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Listy cukrovarnické a řepařské

  • ISSN

    1210-3306

  • e-ISSN

    1805-9708

  • Volume of the periodical

    134

  • Issue of the periodical within the volume

    12

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    5

  • Pages from-to

    415-419

  • UT code for WoS article

    000453726500004

  • EID of the result in the Scopus database