All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

The pasture feeding capacity for milk cows

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F00%3A00000585" target="_blank" >RIV/60460709:41210/00:00000585 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Úživnost pastvy pro dojnice

  • Original language description

    V roce 1999 jsme provedli sérii šetření na pastvinách soukromě hospodařícího rolníka v podhůří Šumavy. Sledovali jsme úživnost pastvin. Pastvu jsme rozdělili do těchto typů pastvy : porost velmi mladý (S = 135g / kg), optimální porost v prvním pastevnímobdobí (S = 180 g/ kg), optimální porost v druhém pastev- ním období (S = 185 g/ kg), porost po vymetání (S = 195 g/ kg) a porost starší (S = 210 g/ kg). Nakonec jsme hodnotili jen porost velmi mladý, porost průměrný a porost starší. Pro zhodnocení úživnosti pastvy jsme vybrali dojnici o hmotnosti 600 kg. Při spasení 50 kg pastvy mladého porostu stačila pastva na užitkovost 4,3 kg / den podle obsahu PDI a podle obsahu NEL stačila pastva jen na splnění záchovné potřeby. Pro nasycení by musela dojnice spásat 2,5x více. Dávka 50 kg průměrného porostu by stačila k nasycení z 65 %,podle obsahu NEL na 3,6 kg mléka, v obsahu PDI na produkci 9,2 kg mléka na den. Staršího porostu by v 50 kg pastvy dojnice přijímala 70 % potřeby sušiny a na produ

  • Czech name

    Úživnost pastvy pro dojnice

  • Czech description

Classification

  • Type

    C - Chapter in a specialist book

  • CEP classification

    GH - Nutrition of farm animals

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2000

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Book/collection name

    Systémy pastvy

  • ISBN

    ISBN 80-213-069

  • Number of pages of the result

    31

  • Pages from-to

  • Number of pages of the book

  • Publisher name

    Česká zemědělská univerzita

  • Place of publication

    Praha

  • UT code for WoS chapter