All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Effect of UV and gamma irradiation on the content of polyphenol antioxidants in pea and barley.

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F01%3A00002554" target="_blank" >RIV/60460709:41210/01:00002554 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Vliv UV a gama záření na obsah polyfenolických antioxidantů v hrachu a ječmeni

  • Original language description

    Ve dvou odrůdách hrachu (Lantra, Menhir) a ječmene (Krona, Kompact) byly sledovány změny celkového obsahu polyfenolických látek (CP) a dominantně zastoupených fenolických kyselin způsobených UV-A a g-zářením. Změny byly sledovány v semenech, naklíčenýchsemenech a rostlinách. V odrůdách ječmene byl také sledován obsah látek typu resorcinolu, floroglucinolu a katecholu (RFK). Obsah celkových polyfenolů (CP) byl stanoven spektrofotometricky s Folin-Ciocalteuovým činidlem, obsah polyfenolických látek typuresorcinolu, floroglucinolu a katecholu (RFK) spektrofotometricky s p-dimethylaminoskořicovým aldehydem a fenolické kyseliny pomocí HPLC. UV záření bylo aplikováno po 0, 24, 48 a 72 hod. při vlnové délce l=351 nm, g-záření s 60Co v dávkách 0, 10, 20 a 40Gy. Během klíčení hrachu došlo ke zvýšení obsahu CP, u odrůd ječmene byla zjištěna stagnace. UV-A záření způsobilo u sledovaných rostlin nárůst obsahu celkových polyfenolů (CP), g-záření zvýšilo obsah CP u ječmene, avšak u hrachu docházel

  • Czech name

    Vliv UV a gama záření na obsah polyfenolických antioxidantů v hrachu a ječmeni

  • Czech description

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    CE - Biochemistry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2001

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Sborník souhrnů sdělení XXVIII. Semináře o jakosti potravin a potravinových surovin

  • ISBN

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    2

  • Pages from-to

    6-7

  • Publisher name

    Česká společnost chemická

  • Place of publication

    Brno

  • Event location

    Brno

  • Event date

    Mar 7, 2001

  • Type of event by nationality

    CST - Celostátní akce

  • UT code for WoS article