All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Content of total polyphenolic compounds in grapes of selected varieties of vine

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F03%3A00005690" target="_blank" >RIV/60460709:41210/03:00005690 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Obsah celkových polyfenolických látek v hroznech vybraných odrůd révy vinné

  • Original language description

    Statistickým vyhodnocením výsledků bylo možno potvrdit rozdíly v obsahu CP mezi ročníky u všech měřených kategorií (semena, slupky bobulí a mošt) a mezi odrůdou a částí rostliny. Dále byl prokázán rozdíl mezi ročníkem, odrůdou a částí rostliny (slupky bobulí a semena). Naměřené průměrné hodnoty se pohybovaly v roce 2001 a 2002 u hroznového moštu 170,45 resp. 324,20 mg l-1, u slupek bobulí 7 470 resp. 15 600 mg kg-1 sušiny a u semen 91 450 resp. 107 440 mg kg-1 sušiny. Modré odrůdy vykázaly vyššíhodnotyCP v porovnání s bílými, což se shoduje s údaji v literatuře (Cantos et al. 2002, Chicon et al. 2002). Ze získaných výsledků lze předpokládat, že obsah CP ve vinném moštu byl statisticky významně ovlivněn ročníkem. Obsah CP u semen a slupek bo bulí byl statisticky významně ovlivněn ročníkem, odrůdou i částí rostliny. Lze též předpokládat i vliv podmínek prostředí (klima, půda, úroveň agrotechniky), doby sklizně a rozsahu napadení pathogeny. Ze získaných výsledků rovněž vyplývá, že obsahy

  • Czech name

    Obsah celkových polyfenolických látek v hroznech vybraných odrůd révy vinné

  • Czech description

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2003

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Vitamíny 2003 - Přírodní antioxidanty a volné radikály

  • ISBN

    80-7194-549-8

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    7

  • Pages from-to

    181-187

  • Publisher name

    Univerzita Pardubice

  • Place of publication

    Pardubice

  • Event location

    Univerzita Pardubice

  • Event date

    Aug 15, 2003

  • Type of event by nationality

    CST - Celostátní akce

  • UT code for WoS article