All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Content of polyphenolic antioxidants and trans-resveratrol in the grapes of different vine (Vitis vinifera L.) varieties

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F04%3A6018" target="_blank" >RIV/60460709:41210/04:6018 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Obsah polyfenolických antioxidantů a trans-resveratrolu v hroznech různých odrůd révy vinné (Vitis vinifera L.)

  • Original language description

    Byl stanoven obsah polyfenolických antioxidantů jako celkových polyfenolů a trans-resveratrolu ve dvanácti odrůdách révy vinné ze sklizně 2001 a 2002. Polyfenolické antioxidanty hroznů jsou velmi účinné jako ochranné látky proti vzniku rakoviny a kardiovaskulárních onemocnění. Obsah celkových polyfenolů byl stanoven spektrofotometricky s Folin-Ciocalteuovým činidlem a obsah trans-resveratrolu metodou HPLC. Byl stanoven jejich obsah v moštu, slupkách a semenech hroznů. Průměrné obsahy v ročnících 2001 a2002 byly 171 mg/l a 324 mg/l v moštu, 7 470 mg/kg suš. a 15 600 mg/kg suš. ve slupkách hroznů a 91 450 mg/kg v suš. a 107 440 mg/kg suš. v semenech. Průměrné roční obsahy trans-resveratrolu v letech 2001 a 2002 dosahovaly hodnot 0,817.10-2 mg/kg suš. a4,97.10-2 mg/kg suš. ve slupkách hroznů a 52,7.10-2 mg/kg sušiny a 4,63.10-2 mg/kg suš. v semenech, zatímco obsah trans-resveratrolu v moštu byl téměř zanedbatelný. Získané výsledky byly statisticky zhodnoceny programy Statgraphic. Byly n

  • Czech name

    Obsah polyfenolických antioxidantů a trans-resveratrolu v hroznech různých odrůd révy vinné (Vitis vinifera L.)

  • Czech description

    Byl stanoven obsah polyfenolických antioxidantů jako celkových polyfenolů a trans-resveratrolu ve dvanácti odrůdách révy vinné ze sklizně 2001 a 2002. Polyfenolické antioxidanty hroznů jsou velmi účinné jako ochranné látky proti vzniku rakoviny a kardiovaskulárních onemocnění. Obsah celkových polyfenolů byl stanoven spektrofotometricky s Folin-Ciocalteuovým činidlem a obsah trans-resveratrolu metodou HPLC. Byl stanoven jejich obsah v moštu, slupkách a semenech hroznů. Průměrné obsahy v ročnících 2001 a2002 byly 171 mg/l a 324 mg/l v moštu, 7 470 mg/kg suš. a 15 600 mg/kg suš. ve slupkách hroznů a 91 450 mg/kg v suš. a 107 440 mg/kg suš. v semenech. Průměrné roční obsahy trans-resveratrolu v letech 2001 a 2002 dosahovaly hodnot 0,817.10-2 mg/kg suš. a4,97.10-2 mg/kg suš. ve slupkách hroznů a 52,7.10-2 mg/kg sušiny a 4,63.10-2 mg/kg suš. v semenech, zatímco obsah trans-resveratrolu v moštu byl téměř zanedbatelný. Získané výsledky byly statisticky zhodnoceny programy Statgraphic. Byly n

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2004

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Vliv abiotických a biotických stresorů na vlastnosti rostlin 2004

  • ISBN

    80-213-1182-7

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    4

  • Pages from-to

    173-176

  • Publisher name

    ČZU Praha

  • Place of publication

    Praha

  • Event location

    Praha

  • Event date

    Sep 15, 2004

  • Type of event by nationality

    WRD - Celosvětová akce

  • UT code for WoS article