A few contemporary views of the Czech agriculture and sugar beet production
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F04%3A6950" target="_blank" >RIV/60460709:41210/04:6950 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
NĚKOLIK SOUČASNÝCH POHLEDŮ NA ČESKÉ ZEMĚDĚLSTVÍ A ŘEPAŘSTVÍ
Original language description
Množství cukru pro tuzemskou spotřebu a stanovenou kvótu bude možno zajistit na ploše kolem 60 až 70 tis. ha při cukernatosti 16 % za předpokladu stabilizovaného hektarového výnosu na úrovni 48 až 52 tun z hektaru. Po vstupu do EU dojde na tuzemském trhuk výraznějšímu zvýšení ceny za prodané bulvy cukrovky i za cukr. Minimální cena cukrovky (s cukernatostí 16 %) se zvýši na cca 1 450 Kč (46,72 Euro) za tunu u kvóty A na 970 Kč (32,42 Euro) u kvóty B. Výroba cukrovky a cukru zůstane v rámci národní kvóty vysoce rentabilní. Za posledních 20 let výnos kořene stoupal ročně o 0,6 tuny. V posledním pětiletí představuje využití výnosového potenciálu 65,7 %. Rezervy jsou ve využití výnosu bílého cukru, kde představují v posledních pěti letech v průměru 36 %.Výnos rafinády se ročně v průměru zvyšoval o 0,16 t cukru z ha. Velmi intenzivně se v posledním desetiletí podařilo na provozních plochách zvýšit výtěžek bílého cukru, ročně stoupal v absolutní hodnotě o 0,19 %.
Czech name
NĚKOLIK SOUČASNÝCH POHLEDŮ NA ČESKÉ ZEMĚDĚLSTVÍ A ŘEPAŘSTVÍ
Czech description
Množství cukru pro tuzemskou spotřebu a stanovenou kvótu bude možno zajistit na ploše kolem 60 až 70 tis. ha při cukernatosti 16 % za předpokladu stabilizovaného hektarového výnosu na úrovni 48 až 52 tun z hektaru. Po vstupu do EU dojde na tuzemském trhuk výraznějšímu zvýšení ceny za prodané bulvy cukrovky i za cukr. Minimální cena cukrovky (s cukernatostí 16 %) se zvýši na cca 1 450 Kč (46,72 Euro) za tunu u kvóty A na 970 Kč (32,42 Euro) u kvóty B. Výroba cukrovky a cukru zůstane v rámci národní kvóty vysoce rentabilní. Za posledních 20 let výnos kořene stoupal ročně o 0,6 tuny. V posledním pětiletí představuje využití výnosového potenciálu 65,7 %. Rezervy jsou ve využití výnosu bílého cukru, kde představují v posledních pěti letech v průměru 36 %.Výnos rafinády se ročně v průměru zvyšoval o 0,16 t cukru z ha. Velmi intenzivně se v posledním desetiletí podařilo na provozních plochách zvýšit výtěžek bílého cukru, ročně stoupal v absolutní hodnotě o 0,19 %.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GC - Plant growing, crop rotation
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2004
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Řepařství a sladovnický ječmen
ISBN
80-213-1131-2
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
5
Pages from-to
1-5
Publisher name
ČZU v Praze
Place of publication
Praha
Event location
ČZU v Praze
Event date
Feb 18, 2004
Type of event by nationality
WRD - Celosvětová akce
UT code for WoS article
—