Content of polyphenolic antioxidants and trans-reveratrol in grapes of different varieties of vine (Vitis vinifera L.)
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F04%3A9620" target="_blank" >RIV/60460709:41210/04:9620 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Obsah polyfenolických antioxidantů a trans-resveratrolu v plodech různých odrůd révy vinné (Vitis vinifera L.)
Original language description
Byl stanoven obsah polyfenolických antioxidantů jako celkových polyfenolů a trans-resveratrolu ve dvanácti odrůdách révy vinné ze sklizně 2001 a 2002. Polyfenolické antioxidanty hroznů jsou velmi účinné jako ochranné látky proti vzniku rakoviny a kardiovaskulárních onemocnění. Obsah celkových polyfenolů byl stanoven spektrofotometricky s Folin-Ciocalteuovým činidlem a obsah trans-resveratrolu metodou HPLC. Byl stanoven jejich obsah v moštu, slupkách a semenech hroznů. Průměrné obsahy v ročnících 2001 a2002 byly 171 mg/l a 324 mg/l v moštu, 7 470 mg/kg suš. a 15 600 mg/kg suš. ve slupkách hroznů a 91 450 mg/kg v suš. a 107 440 mg/kg suš. v semenech. Průměrné roční obsahy trans-resveratrolu v letech 2001 a 2002 dosahovaly hodnot 0,817.10-2 mg/kg suš. a4,97.10-2 mg/kg suš. ve slupkách hroznů a 52,7.10-2 mg/kg sušiny a 4,63.10-2 mg/kg suš. v semenech, zatímco obsah trans-resveratrolu v moštu byl téměř zanedbatelný. Získané výsledky byly statisticky zhodnoceny programy Statgraphic. Byly n
Czech name
Obsah polyfenolických antioxidantů a trans-resveratrolu v plodech různých odrůd révy vinné (Vitis vinifera L.)
Czech description
Byl stanoven obsah polyfenolických antioxidantů jako celkových polyfenolů a trans-resveratrolu ve dvanácti odrůdách révy vinné ze sklizně 2001 a 2002. Polyfenolické antioxidanty hroznů jsou velmi účinné jako ochranné látky proti vzniku rakoviny a kardiovaskulárních onemocnění. Obsah celkových polyfenolů byl stanoven spektrofotometricky s Folin-Ciocalteuovým činidlem a obsah trans-resveratrolu metodou HPLC. Byl stanoven jejich obsah v moštu, slupkách a semenech hroznů. Průměrné obsahy v ročnících 2001 a2002 byly 171 mg/l a 324 mg/l v moštu, 7 470 mg/kg suš. a 15 600 mg/kg suš. ve slupkách hroznů a 91 450 mg/kg v suš. a 107 440 mg/kg suš. v semenech. Průměrné roční obsahy trans-resveratrolu v letech 2001 a 2002 dosahovaly hodnot 0,817.10-2 mg/kg suš. a4,97.10-2 mg/kg suš. ve slupkách hroznů a 52,7.10-2 mg/kg sušiny a 4,63.10-2 mg/kg suš. v semenech, zatímco obsah trans-resveratrolu v moštu byl téměř zanedbatelný. Získané výsledky byly statisticky zhodnoceny programy Statgraphic. Byly n
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2004
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Sborník příspěvků XXXV. Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin
ISBN
80-902671-8-1
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
1
Pages from-to
0-0
Publisher name
Výzkumný ústav potravinářský Praha
Place of publication
Praha
Event location
Skalský Dvůr
Event date
May 24, 2004
Type of event by nationality
WRD - Celosvětová akce
UT code for WoS article
—