All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Effect of k/K gene on egg quality

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F05%3A12551" target="_blank" >RIV/60460709:41210/05:12551 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Vliv genu rychlosti opeřování na kvalitu vajec

  • Original language description

    Výsledky sledování ukázaly, že na hmotnost vajec mělo vedle genotypu slepic vliv také různé zastoupení genu rychlosti opeřování v genotypu. Rychle opeřující nosnice dosáhly lepšího indexu tvaru vejce u všech tří plemen. Celkově lze konstatovat lepší kvalitu vaječné skořápky u vajec leghornky bílé než u nosnic RIR a PŽ. Vliv genu rychlosti opeřování se signifikantně projevil zejména u slepic RIR, kde rychle opeřující nosnice měly ve všech parametrech kvalitnější skořápku. V ukazatelích kvality žloutku nebyl vliv genu rychlosti opeřování příliš zřejmý, zatímco u kvality bílku byl jeho vliv zjištěn v závislosti na konkrétním genotypu. Na koncentraci cholesterolu ve žloutku měla vliv genotypová příslušnost i rozdílné zastoupení genu rychlosti opeřování v genotypu.

  • Czech name

    Vliv genu rychlosti opeřování na kvalitu vajec

  • Czech description

    Výsledky sledování ukázaly, že na hmotnost vajec mělo vedle genotypu slepic vliv také různé zastoupení genu rychlosti opeřování v genotypu. Rychle opeřující nosnice dosáhly lepšího indexu tvaru vejce u všech tří plemen. Celkově lze konstatovat lepší kvalitu vaječné skořápky u vajec leghornky bílé než u nosnic RIR a PŽ. Vliv genu rychlosti opeřování se signifikantně projevil zejména u slepic RIR, kde rychle opeřující nosnice měly ve všech parametrech kvalitnější skořápku. V ukazatelích kvality žloutku nebyl vliv genu rychlosti opeřování příliš zřejmý, zatímco u kvality bílku byl jeho vliv zjištěn v závislosti na konkrétním genotypu. Na koncentraci cholesterolu ve žloutku měla vliv genotypová příslušnost i rozdílné zastoupení genu rychlosti opeřování v genotypu.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GG - Zootechnics

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2005

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Zborník z medzinárodnej vedeckej konferencie: 1. Medzinárodné vedecké hydinárske dni, katedra hydinárstav a malých hospodárskych zvierat

  • ISBN

    80-8069-576-8

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    1

  • Pages from-to

    0-0

  • Publisher name

    Slovenská pol´nohospdárska univerzita Nitra

  • Place of publication

    Slovenská pol´nohospdárska univerzita Nitra

  • Event location

    Slovenská pol´nohospdárska univerzita Nitra

  • Event date

    Sep 12, 2005

  • Type of event by nationality

    WRD - Celosvětová akce

  • UT code for WoS article