All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

THE INFLUENCE OF VARIETY AND POST OF GRAINS PROTEIN OF WHEAT (Triticum sativum) ON PRODUCTION AND HIS FEEDING VALULES

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F05%3A12791" target="_blank" >RIV/60460709:41210/05:12791 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    VLIV ODRŮDY A STANOVIŠTĚ NA PRODUKCI PROTEINU ZRNA PŠENICE SETÉ (Triticum sativum) A JEHO KRMNOU KVALITU

  • Original language description

    Experimentální práce byly zaměřeny na posouzení vlivu studovaných faktorů (kontrastních odrůd a stanovišť) na nutriční charakteristiky zrna pšenice seté, konkrétně na obsah základních živin (i energetickou hodnotu) a krmnou kvalitu proteinu, prověřovanouna modelových zvířatech. Ve sledování byly odrůdy SULAMIT (pekařská odrůda ? E ? elitní jakostní kategorie, polopozdní, středního vzrůstu, zrno středně velké, odolná proti poléhání a porůstání) a ESTICA (odrůda s nevhodnou pekařskou jakostí ? C, polopozdní, středního vzrůstu, zrno středně velké, odolná proti poléhání, porůstání a chorobám).Soubor studovaných pšenic byl nejdříve podroben Weendské analýze, ke zjištění průměrného obsahu (g . kg-1) základních živin (Nx6,25 = 126,7? 8,36, tuk = 19 ? 2,3, vláknina = 35,2 ? 1,04, BNLV = 685,5?7,13 ) a energie (BE = 16,4?0,04 MJ. kg-1), přičemž lze konstatovat, že nejvýraznější změny byly podchyceny právě v obsahu dusíkatých látek.

  • Czech name

    VLIV ODRŮDY A STANOVIŠTĚ NA PRODUKCI PROTEINU ZRNA PŠENICE SETÉ (Triticum sativum) A JEHO KRMNOU KVALITU

  • Czech description

    Experimentální práce byly zaměřeny na posouzení vlivu studovaných faktorů (kontrastních odrůd a stanovišť) na nutriční charakteristiky zrna pšenice seté, konkrétně na obsah základních živin (i energetickou hodnotu) a krmnou kvalitu proteinu, prověřovanouna modelových zvířatech. Ve sledování byly odrůdy SULAMIT (pekařská odrůda ? E ? elitní jakostní kategorie, polopozdní, středního vzrůstu, zrno středně velké, odolná proti poléhání a porůstání) a ESTICA (odrůda s nevhodnou pekařskou jakostí ? C, polopozdní, středního vzrůstu, zrno středně velké, odolná proti poléhání, porůstání a chorobám).Soubor studovaných pšenic byl nejdříve podroben Weendské analýze, ke zjištění průměrného obsahu (g . kg-1) základních živin (Nx6,25 = 126,7? 8,36, tuk = 19 ? 2,3, vláknina = 35,2 ? 1,04, BNLV = 685,5?7,13 ) a energie (BE = 16,4?0,04 MJ. kg-1), přičemž lze konstatovat, že nejvýraznější změny byly podchyceny právě v obsahu dusíkatých látek.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GH - Nutrition of farm animals

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2005

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    VI. Kábrtovy dietetické dny

  • ISBN

    80-7305-521-X

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    3

  • Pages from-to

    20-22

  • Publisher name

    VFU Brno

  • Place of publication

    Brno

  • Event location

    Brno

  • Event date

    May 5, 2005

  • Type of event by nationality

    WRD - Celosvětová akce

  • UT code for WoS article