THE INFLUENCE OF VARIETY AND POST OF GRAINS PROTEIN OF WHEAT (Triticum sativum) ON PRODUCTION AND HIS FEEDING VALULES
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F05%3A12791" target="_blank" >RIV/60460709:41210/05:12791 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
VLIV ODRŮDY A STANOVIŠTĚ NA PRODUKCI PROTEINU ZRNA PŠENICE SETÉ (Triticum sativum) A JEHO KRMNOU KVALITU
Original language description
Experimentální práce byly zaměřeny na posouzení vlivu studovaných faktorů (kontrastních odrůd a stanovišť) na nutriční charakteristiky zrna pšenice seté, konkrétně na obsah základních živin (i energetickou hodnotu) a krmnou kvalitu proteinu, prověřovanouna modelových zvířatech. Ve sledování byly odrůdy SULAMIT (pekařská odrůda ? E ? elitní jakostní kategorie, polopozdní, středního vzrůstu, zrno středně velké, odolná proti poléhání a porůstání) a ESTICA (odrůda s nevhodnou pekařskou jakostí ? C, polopozdní, středního vzrůstu, zrno středně velké, odolná proti poléhání, porůstání a chorobám).Soubor studovaných pšenic byl nejdříve podroben Weendské analýze, ke zjištění průměrného obsahu (g . kg-1) základních živin (Nx6,25 = 126,7? 8,36, tuk = 19 ? 2,3, vláknina = 35,2 ? 1,04, BNLV = 685,5?7,13 ) a energie (BE = 16,4?0,04 MJ. kg-1), přičemž lze konstatovat, že nejvýraznější změny byly podchyceny právě v obsahu dusíkatých látek.
Czech name
VLIV ODRŮDY A STANOVIŠTĚ NA PRODUKCI PROTEINU ZRNA PŠENICE SETÉ (Triticum sativum) A JEHO KRMNOU KVALITU
Czech description
Experimentální práce byly zaměřeny na posouzení vlivu studovaných faktorů (kontrastních odrůd a stanovišť) na nutriční charakteristiky zrna pšenice seté, konkrétně na obsah základních živin (i energetickou hodnotu) a krmnou kvalitu proteinu, prověřovanouna modelových zvířatech. Ve sledování byly odrůdy SULAMIT (pekařská odrůda ? E ? elitní jakostní kategorie, polopozdní, středního vzrůstu, zrno středně velké, odolná proti poléhání a porůstání) a ESTICA (odrůda s nevhodnou pekařskou jakostí ? C, polopozdní, středního vzrůstu, zrno středně velké, odolná proti poléhání, porůstání a chorobám).Soubor studovaných pšenic byl nejdříve podroben Weendské analýze, ke zjištění průměrného obsahu (g . kg-1) základních živin (Nx6,25 = 126,7? 8,36, tuk = 19 ? 2,3, vláknina = 35,2 ? 1,04, BNLV = 685,5?7,13 ) a energie (BE = 16,4?0,04 MJ. kg-1), přičemž lze konstatovat, že nejvýraznější změny byly podchyceny právě v obsahu dusíkatých látek.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GH - Nutrition of farm animals
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2005
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
VI. Kábrtovy dietetické dny
ISBN
80-7305-521-X
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
3
Pages from-to
20-22
Publisher name
VFU Brno
Place of publication
Brno
Event location
Brno
Event date
May 5, 2005
Type of event by nationality
WRD - Celosvětová akce
UT code for WoS article
—