All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

The quality of pig meat of slaughter pigs in various genotypes.

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F06%3A15440" target="_blank" >RIV/60460709:41210/06:15440 - isvavai.cz</a>

  • Alternative codes found

    RIV/60460709:41110/06:15440

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    KVALITA VEPŘOVÉHO MASA JATEČNÝCH PRASAT RŮZNÝCH PLEMEN

  • Original language description

    Cílem zemědělské prvovýroby zabezpečující výrobu vepřového masa je produkovat jatečná prasata v dostatečném množství a kvalitě. Proto je hlavním cílem chovatelských záměrů a hybridizačních programů produkce jatečných prasat s optimálním podílem libovéhomasa při nízkém podílu tuku a odpovídající kvalitě. Změny za posledních deset let ve šlechtění prasat se projevily zvýšením obsahu bílkovin o 3,8% a současně snížením obsahu tuku ve svalovině o 14%. Do popředí stále více vystupuje vedle kvantitativních znaků jatečných prasat i studium kvalitativních znaků, které dohromady dávají předpoklad výroby kvalitního masa vysoké nutriční hodnoty.

  • Czech name

    KVALITA VEPŘOVÉHO MASA JATEČNÝCH PRASAT RŮZNÝCH PLEMEN

  • Czech description

    Cílem zemědělské prvovýroby zabezpečující výrobu vepřového masa je produkovat jatečná prasata v dostatečném množství a kvalitě. Proto je hlavním cílem chovatelských záměrů a hybridizačních programů produkce jatečných prasat s optimálním podílem libovéhomasa při nízkém podílu tuku a odpovídající kvalitě. Změny za posledních deset let ve šlechtění prasat se projevily zvýšením obsahu bílkovin o 3,8% a současně snížením obsahu tuku ve svalovině o 14%. Do popředí stále více vystupuje vedle kvantitativních znaků jatečných prasat i studium kvalitativních znaků, které dohromady dávají předpoklad výroby kvalitního masa vysoké nutriční hodnoty.

Classification

  • Type

    J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)

  • CEP classification

    GG - Zootechnics

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2006

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Maso

  • ISSN

    1210-4086

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

  • Issue of the periodical within the volume

    5

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    3

  • Pages from-to

    8-10

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database