All
All

What are you looking for?

All
Projects
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

The effect of Akomed R, lipase and early weaning on carcass content in broiler rabbits

Result description

The effect of Akomed R, lipase and early weaning was observed on dressing percentage and body composition in broiler rabbits. The rabbits were divided into 4 groups (10 rabbits in group). Group 1 weaned at 27 days of age and fed of kontrol diets, group 2weaned at 27 days of age and fed experimental diets with Akomed R and lipase, group 3 weaned at 34 days of age and fed of kontrol diets, group 4 weaned at 34 days of age and fed experimental diets with Akomed R and lipase. Rabbits were slaughtered at 77days of age (6 rabbits per group). Early weaning and the supplement of Akomed R and lipase did not affect the dressing percentage. The weight and share of thigh meat was significantly higher in rabbit weaning at 34 days of age in group with Akomed R andlipase.The share of renal fat from carcass weight was nonsignificantly lower in both groups with Akomed R and lipase.

Keywords

rabbitearly weaningAkomed Rlipasedressing percentage

The result's identifiers

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Účinek přídavku Akomedu R, lipázy a vliv časného odstavu na složení jatečného těla brojlerových králíků

  • Original language description

    Králičí maso svými vlastnostmi patří k dietním druhům masa. Z pohledu konzumenta je rozhodující především jeho kvalita. V této souvislosti byl sledován vliv doplňku Akomedu R (směs kyseliny kaprylové, kaprinové a laurové vázané v triglyceridech) a lipázyna jatečnou užitkovost u brojlerových králíků při odstavu ve 27 a 34 dnech věku. Do pokusu bylo zařazeno 40 králíků genotypu HYPLUS, rozdělených do 4 skupin. Králíčata byla odstavena ve věku 27 a 34 dnů, vždy po 20 kusech. V rámci každého odstavu byla polovina králíků krmena pokusnou krmnou směsí s doplňkem 1 % Akomedu R a 0,5 % lipázy. Polovina králíků byla krmena kontrolní krmnou směsí bez přídavku doplňku. Krmení a napájení bylo ad libitní po celou dobu pokusu. Jatečná užitkovost králíků byla posuzována na základě disekce ve věku 77 dnů (6 králíků z každé skupiny). Z výsledku jatečného rozboru je patrné, že jatečná výtěžnost nebyla významně ovlivněna dobou odstavu ani doplňkem Akomedu R a lipázy. U skupiny králíků odstavených ve 34

  • Czech name

    Účinek přídavku Akomedu R, lipázy a vliv časného odstavu na složení jatečného těla brojlerových králíků

  • Czech description

    Králičí maso svými vlastnostmi patří k dietním druhům masa. Z pohledu konzumenta je rozhodující především jeho kvalita. V této souvislosti byl sledován vliv doplňku Akomedu R (směs kyseliny kaprylové, kaprinové a laurové vázané v triglyceridech) a lipázyna jatečnou užitkovost u brojlerových králíků při odstavu ve 27 a 34 dnech věku. Do pokusu bylo zařazeno 40 králíků genotypu HYPLUS, rozdělených do 4 skupin. Králíčata byla odstavena ve věku 27 a 34 dnů, vždy po 20 kusech. V rámci každého odstavu byla polovina králíků krmena pokusnou krmnou směsí s doplňkem 1 % Akomedu R a 0,5 % lipázy. Polovina králíků byla krmena kontrolní krmnou směsí bez přídavku doplňku. Krmení a napájení bylo ad libitní po celou dobu pokusu. Jatečná užitkovost králíků byla posuzována na základě disekce ve věku 77 dnů (6 králíků z každé skupiny). Z výsledku jatečného rozboru je patrné, že jatečná výtěžnost nebyla významně ovlivněna dobou odstavu ani doplňkem Akomedu R a lipázy. U skupiny králíků odstavených ve 34

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GG - Zootechnics

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2006

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Sborník souhrnů sdělení XXXIII. semináře o jakosti potravin a potravinových surovin

  • ISBN

    80-7157-930-0

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    1

  • Pages from-to

    34-34

  • Publisher name

    MZLU Brno

  • Place of publication

    MZLU Brno

  • Event location

    MZLU Brno

  • Event date

    Mar 6, 2006

  • Type of event by nationality

    WRD - Celosvětová akce

  • UT code for WoS article