Protein composition and quality of winter wheat from ecological and conventional farming
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F07%3A20528" target="_blank" >RIV/60460709:41210/07:20528 - isvavai.cz</a>
Alternative codes found
RIV/60460709:41210/07:20531
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
SKLADBA BÍLKOVIN A KVALITA OZIMÉ PŠENICE Z EKOLOGICKÉHO A KONVENČNÍHO ZPŮSOBU PĚSTOVÁNÍ
Original language description
Výsledky hodnocení skladby bílkovinného komplexu zrna pšenice lze považovat za důležitou informaci pro hodnocení technologické jakosti pšenice. V průběhu dvouletého experimentu jsme hodnotili vztahy mezi skladbou bílkovin zrna a parametry technologické jakosti u souboru odrůd z rozdílných skupin jakosti z ekologického a konvenčního systému pěstování. Z našich výsledků je patrný vliv ekologického a konvenčního systému pěstování na skladbu zásobních bílkovin zrna a technologickou kvalitu pšenice. Odrůdy svyšším obsahem HMW gluteninů (odrůdy z jakostní skupiny E a A) dosahovaly lepších výsledků reologického hodnocení a dalších ukazatelů pekařské jakosti.Odrůdy z jakostní skupiny C byly charakterizovány zejména vyšším obsahem LMW gluteninů a gliadinů a vyšším obsahem nutričně hodnotných albuminů a globulinů. Tento trend byl patrný u odrůd pšenice z obou systémů pěstován.
Czech name
SKLADBA BÍLKOVIN A KVALITA OZIMÉ PŠENICE Z EKOLOGICKÉHO A KONVENČNÍHO ZPŮSOBU PĚSTOVÁNÍ
Czech description
Výsledky hodnocení skladby bílkovinného komplexu zrna pšenice lze považovat za důležitou informaci pro hodnocení technologické jakosti pšenice. V průběhu dvouletého experimentu jsme hodnotili vztahy mezi skladbou bílkovin zrna a parametry technologické jakosti u souboru odrůd z rozdílných skupin jakosti z ekologického a konvenčního systému pěstování. Z našich výsledků je patrný vliv ekologického a konvenčního systému pěstování na skladbu zásobních bílkovin zrna a technologickou kvalitu pšenice. Odrůdy svyšším obsahem HMW gluteninů (odrůdy z jakostní skupiny E a A) dosahovaly lepších výsledků reologického hodnocení a dalších ukazatelů pekařské jakosti.Odrůdy z jakostní skupiny C byly charakterizovány zejména vyšším obsahem LMW gluteninů a gliadinů a vyšším obsahem nutričně hodnotných albuminů a globulinů. Tento trend byl patrný u odrůd pšenice z obou systémů pěstován.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GC - Plant growing, crop rotation
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QG50034" target="_blank" >QG50034: New technological processes in organic agriculture on arable land to acquire quality available for food and feed processing.</a><br>
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2007
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Ekologické zemědělství
ISBN
978-80-213-1611-9
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
3
Pages from-to
76-78
Publisher name
CZU Praha
Place of publication
Praha
Event location
CZU Praha
Event date
Feb 6, 2007
Type of event by nationality
WRD - Celosvětová akce
UT code for WoS article
—