Purine compounds in foods
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F07%3A21315" target="_blank" >RIV/60460709:41210/07:21315 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Purinové látky v potravinách
Original language description
Zvýšený příjem potravin bohatých na purinové látky, adenin, guanin, hypoxanthin a xanthin může vést k vyššímu riziku výskytu hyperurikemie a s ní spojených projevů dnavé artritidy. Článek se zabývá otázkou purinových látek v metabolismu, vlivy ostatníchsložek potravy na jejich vstřebávání, otázkou obsahu purinových látek v sójovém proteinu a mykoproteinu, a pochutinách, čaji a kávě.
Czech name
Purinové látky v potravinách
Czech description
Zvýšený příjem potravin bohatých na purinové látky, adenin, guanin, hypoxanthin a xanthin může vést k vyššímu riziku výskytu hyperurikemie a s ní spojených projevů dnavé artritidy. Článek se zabývá otázkou purinových látek v metabolismu, vlivy ostatníchsložek potravy na jejich vstřebávání, otázkou obsahu purinových látek v sójovém proteinu a mykoproteinu, a pochutinách, čaji a kávě.
Classification
Type
J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2007
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Potravinářská Revue
ISSN
1801-9102
e-ISSN
—
Volume of the periodical
4
Issue of the periodical within the volume
4
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
5
Pages from-to
20-24
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—