All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Influence of variety and locality on antioxidant activity in yellow- and colour-fleshed potato tubers

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F09%3A29214" target="_blank" >RIV/60460709:41210/09:29214 - isvavai.cz</a>

  • Alternative codes found

    RIV/60109807:_____/09:0R000609

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Vliv odrůdy a stanoviště na antioxidační aktivitu hlíz brambor se žlutou a s barevnou dužninou

  • Original language description

    V polních pokusech na třech stanovištích v ČR byl v letech 2006 a 2007 sledován vliv odrůd brambor se žlutou, červenou a fialovou dužninou a vliv stanoviště na antioxidační aktivitu (AA) hlíz. Nejvyšší AA byla zjištěna u odrůdy Violette s tmavě fialovoudužninou (ekvivalent kyseliny askorbové 95.4 mg.100g-1 č.h.). U odrůd s barevnou dužninou byla v průměru zjištěna 2,9 krát vyšší AA proti odrůdám žlutomasým. Průkazné rozdíly v AA se vyskytovaly i mezi odrůdami s fialovou nebo červenou dužninou, nejvyšších hodnot AA dosahovaly odrůdy s nejvyšším obsahem anthokyanů. Výsledky neprokázaly vliv stanoviště na AA hlíz.

  • Czech name

    Vliv odrůdy a stanoviště na antioxidační aktivitu hlíz brambor se žlutou a s barevnou dužninou

  • Czech description

    V polních pokusech na třech stanovištích v ČR byl v letech 2006 a 2007 sledován vliv odrůd brambor se žlutou, červenou a fialovou dužninou a vliv stanoviště na antioxidační aktivitu (AA) hlíz. Nejvyšší AA byla zjištěna u odrůdy Violette s tmavě fialovoudužninou (ekvivalent kyseliny askorbové 95.4 mg.100g-1 č.h.). U odrůd s barevnou dužninou byla v průměru zjištěna 2,9 krát vyšší AA proti odrůdám žlutomasým. Průkazné rozdíly v AA se vyskytovaly i mezi odrůdami s fialovou nebo červenou dužninou, nejvyšších hodnot AA dosahovaly odrůdy s nejvyšším obsahem anthokyanů. Výsledky neprokázaly vliv stanoviště na AA hlíz.

Classification

  • Type

    J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)

  • CEP classification

    GC - Plant growing, crop rotation

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/QH92110" target="_blank" >QH92110: Use of the flesh-coloured potatoes as an alternative crop with the specific food quality</a><br>

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2009

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Úroda

  • ISSN

    0139-6013

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    57

  • Issue of the periodical within the volume

    12

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    5

  • Pages from-to

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database