Influence of variety and locality on antioxidant activity in yellow- and colour-fleshed potato tubers
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F09%3A29214" target="_blank" >RIV/60460709:41210/09:29214 - isvavai.cz</a>
Alternative codes found
RIV/60109807:_____/09:0R000609
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Vliv odrůdy a stanoviště na antioxidační aktivitu hlíz brambor se žlutou a s barevnou dužninou
Original language description
V polních pokusech na třech stanovištích v ČR byl v letech 2006 a 2007 sledován vliv odrůd brambor se žlutou, červenou a fialovou dužninou a vliv stanoviště na antioxidační aktivitu (AA) hlíz. Nejvyšší AA byla zjištěna u odrůdy Violette s tmavě fialovoudužninou (ekvivalent kyseliny askorbové 95.4 mg.100g-1 č.h.). U odrůd s barevnou dužninou byla v průměru zjištěna 2,9 krát vyšší AA proti odrůdám žlutomasým. Průkazné rozdíly v AA se vyskytovaly i mezi odrůdami s fialovou nebo červenou dužninou, nejvyšších hodnot AA dosahovaly odrůdy s nejvyšším obsahem anthokyanů. Výsledky neprokázaly vliv stanoviště na AA hlíz.
Czech name
Vliv odrůdy a stanoviště na antioxidační aktivitu hlíz brambor se žlutou a s barevnou dužninou
Czech description
V polních pokusech na třech stanovištích v ČR byl v letech 2006 a 2007 sledován vliv odrůd brambor se žlutou, červenou a fialovou dužninou a vliv stanoviště na antioxidační aktivitu (AA) hlíz. Nejvyšší AA byla zjištěna u odrůdy Violette s tmavě fialovoudužninou (ekvivalent kyseliny askorbové 95.4 mg.100g-1 č.h.). U odrůd s barevnou dužninou byla v průměru zjištěna 2,9 krát vyšší AA proti odrůdám žlutomasým. Průkazné rozdíly v AA se vyskytovaly i mezi odrůdami s fialovou nebo červenou dužninou, nejvyšších hodnot AA dosahovaly odrůdy s nejvyšším obsahem anthokyanů. Výsledky neprokázaly vliv stanoviště na AA hlíz.
Classification
Type
J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)
CEP classification
GC - Plant growing, crop rotation
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QH92110" target="_blank" >QH92110: Use of the flesh-coloured potatoes as an alternative crop with the specific food quality</a><br>
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2009
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Úroda
ISSN
0139-6013
e-ISSN
—
Volume of the periodical
57
Issue of the periodical within the volume
12
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
5
Pages from-to
—
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—