All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

The quality is affected by many factors

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F09%3A29849" target="_blank" >RIV/60460709:41210/09:29849 - isvavai.cz</a>

  • Alternative codes found

    RIV/00027014:_____/09:#0001024

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Kvalitu ovlivňuje mnoho faktorů

  • Original language description

    Kvalita krmiv velmi často významně rozhoduje o kvalitě mléka a masa. Kvalitu krmiv lze hodnotit podle několika kritérií, které navíc mohou být na různé úrovni. Hodnoceno bylo 15 kukuřičných hybridů pěstovaných ve stejných podmínkách, při shodné agrotechnice. Cílem bylo zjistit vztahy (korelace) mezi obsahem a stravitelností vlákniny a ostatních kvalitativních ukazatelů. Pro porovnání hodnocených ukazatelů byla použita vícerozměrná analýza hlavních komponent. Z analýzy vyplývá, že se stoupající sušinou se zvyšoval obsah škrobu a netto energie, ale klesal obsah vlákniny i dusíkatých látek. I když stravitelnost vlákniny klesala, hodnoty netto energie se nezávisle zvyšovaly z důvodu rostoucího obsahu škrobu Výsledky jsou orientační a v dalších letech budevýzkum pokračovat.

  • Czech name

    Kvalitu ovlivňuje mnoho faktorů

  • Czech description

    Kvalita krmiv velmi často významně rozhoduje o kvalitě mléka a masa. Kvalitu krmiv lze hodnotit podle několika kritérií, které navíc mohou být na různé úrovni. Hodnoceno bylo 15 kukuřičných hybridů pěstovaných ve stejných podmínkách, při shodné agrotechnice. Cílem bylo zjistit vztahy (korelace) mezi obsahem a stravitelností vlákniny a ostatních kvalitativních ukazatelů. Pro porovnání hodnocených ukazatelů byla použita vícerozměrná analýza hlavních komponent. Z analýzy vyplývá, že se stoupající sušinou se zvyšoval obsah škrobu a netto energie, ale klesal obsah vlákniny i dusíkatých látek. I když stravitelnost vlákniny klesala, hodnoty netto energie se nezávisle zvyšovaly z důvodu rostoucího obsahu škrobu Výsledky jsou orientační a v dalších letech budevýzkum pokračovat.

Classification

  • Type

    J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)

  • CEP classification

    GC - Plant growing, crop rotation

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/QI91A240" target="_blank" >QI91A240: Factors influencing nutritive value of corn hybrids and corn ensilages</a><br>

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2009

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Náš chov

  • ISSN

    0027-8068

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    69

  • Issue of the periodical within the volume

    8

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    2

  • Pages from-to

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database