The development of world sugar prices (selected trends and specifics)
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F12%3A55847" target="_blank" >RIV/60460709:41210/12:55847 - isvavai.cz</a>
Alternative codes found
RIV/60460709:41110/12:55847
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Vývoj cen cukru ve světě (vybrané trendy a specifika)
Original language description
Příspěvek identifikuje nejvýznamnější trendy a tendence typické pro globální trh s cukrem. Analýza se zaměřuje na současný vývoj cen cukru na světovém trhu a to jak z hlediska vývoje cen surového cukru, tak z hlediska vývoje cen cukru rafinovaného. Cenacukru představuje velmi volatelní fenomén a to jak v případě cukru rafinovaného, tak i cukru surového. Cena obchodovaného cukru je velmi výrazně závislá na vývoji celé řady proměnných. Na růst cen má vliv zejména rostoucí poptávka jak po cukru samotném,tak i po zdrojích jeho produkce tedy po cukrové třtině a cukrové řepy a to ze strany palivoenergetického průmyslu. V uplynulých letech byl růst produkce cukru doprovázen výrazným nárůstem cen, kdy jen v období let 2001-2010 se reálné ceny surového a rafinovaného cukru navyšovaly v průměru o 7,5 % respektive 6,5 % ročně.
Czech name
Vývoj cen cukru ve světě (vybrané trendy a specifika)
Czech description
Příspěvek identifikuje nejvýznamnější trendy a tendence typické pro globální trh s cukrem. Analýza se zaměřuje na současný vývoj cen cukru na světovém trhu a to jak z hlediska vývoje cen surového cukru, tak z hlediska vývoje cen cukru rafinovaného. Cenacukru představuje velmi volatelní fenomén a to jak v případě cukru rafinovaného, tak i cukru surového. Cena obchodovaného cukru je velmi výrazně závislá na vývoji celé řady proměnných. Na růst cen má vliv zejména rostoucí poptávka jak po cukru samotném,tak i po zdrojích jeho produkce tedy po cukrové třtině a cukrové řepy a to ze strany palivoenergetického průmyslu. V uplynulých letech byl růst produkce cukru doprovázen výrazným nárůstem cen, kdy jen v období let 2001-2010 se reálné ceny surového a rafinovaného cukru navyšovaly v průměru o 7,5 % respektive 6,5 % ročně.
Classification
Type
J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)
CEP classification
GA - Agricultural economics
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2012
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Listy cukrovarnické a řepařské
ISSN
1210-3306
e-ISSN
—
Volume of the periodical
128
Issue of the periodical within the volume
11
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
4
Pages from-to
328-331
UT code for WoS article
000311881700001
EID of the result in the Scopus database
—