Report on Sugar Campaign 2012/2013 in Czech Republic
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F13%3A62371" target="_blank" >RIV/60460709:41210/13:62371 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Zpráva o cukrovarnické kampani 2012/2013 v České republice
Original language description
Řepná kampaň 2012/2013 byla charakterizována výbornou technologickou kvalitou zpracovávané řepy. Tomu výrazně napomohly příznivé klimatické podmínky během vegetačního i zpracovatelského období. V kampani bylo zpracováno 4,293 mil. t řepy, průměrný výnoskořene byl 66,99 t.ha?1 a výnos polarizačního cukru 11,41 t.ha?1. Cukernatost dosáhla váženého průměru 17,61 % s rozmezím hodnot mezí 18,07 a 16,61 %. Celková délka kampaně cukrovky, činila 110,9 dne, množství vyrobeného cukru ze řepy bylo 535,5 kt v hodnotě bílého cukru. Z hlediska výrobní kapacity standardního denního zpracování řepy jsou velké rozdíly ? mezi jednotlivými společnostmi a cukrovary ? od 14 000 t.d?1 až po 2 000 t.d?1 ř., celková zpracovatelská kapacita v ČR představuje 37 213 t.d?1 ř. Vkampani bylo v provozu sedm závodů. Intenzivní i extenzivní veličiny dosáhly v převážné většině příznivých hodnot, což svědčí o faktu, že ČR představuje kvalitního výrobce cukrovky i cukru v EU. V roce 2012/2013 byly v cukrovarech ČR inv
Czech name
Zpráva o cukrovarnické kampani 2012/2013 v České republice
Czech description
Řepná kampaň 2012/2013 byla charakterizována výbornou technologickou kvalitou zpracovávané řepy. Tomu výrazně napomohly příznivé klimatické podmínky během vegetačního i zpracovatelského období. V kampani bylo zpracováno 4,293 mil. t řepy, průměrný výnoskořene byl 66,99 t.ha?1 a výnos polarizačního cukru 11,41 t.ha?1. Cukernatost dosáhla váženého průměru 17,61 % s rozmezím hodnot mezí 18,07 a 16,61 %. Celková délka kampaně cukrovky, činila 110,9 dne, množství vyrobeného cukru ze řepy bylo 535,5 kt v hodnotě bílého cukru. Z hlediska výrobní kapacity standardního denního zpracování řepy jsou velké rozdíly ? mezi jednotlivými společnostmi a cukrovary ? od 14 000 t.d?1 až po 2 000 t.d?1 ř., celková zpracovatelská kapacita v ČR představuje 37 213 t.d?1 ř. Vkampani bylo v provozu sedm závodů. Intenzivní i extenzivní veličiny dosáhly v převážné většině příznivých hodnot, což svědčí o faktu, že ČR představuje kvalitního výrobce cukrovky i cukru v EU. V roce 2012/2013 byly v cukrovarech ČR inv
Classification
Type
J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)
CEP classification
GC - Plant growing, crop rotation
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Others
Publication year
2013
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Listy cukrovarnické a řepařské
ISSN
1210-3306
e-ISSN
—
Volume of the periodical
129
Issue of the periodical within the volume
7-8
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
7
Pages from-to
239-245
UT code for WoS article
000323414000011
EID of the result in the Scopus database
—