Optimization of weed control in system of integrated production of Brassica, onion, root and lettuce vegetables
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F16%3A71582" target="_blank" >RIV/60460709:41210/16:71582 - isvavai.cz</a>
Alternative codes found
RIV/60461373:22330/16:43902691 RIV/00027006:_____/16:00003763
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Optimalizace regulace plevelů v systému integrované produkce košťálové, cibulové, kořenové zeleniny a salátu
Original language description
Metodika je určena pěstitelům košťálové, cibulové a kořenové zeleniny a salátu, zejména těm, kteří pěstují v systému integrované produkce zeleniny. Metodiky obsahuje informace a doporučení pro regulaci plevelů ve výše zmíněných zeleninách, které jsou potřebné pro uplatňování zásad integrované ochrany v souladu s požadavky platnými od roku 2014. Pěstiteli se dostává konkrétních doporučení pro chemickou i nechemickou ochranu proti plevelům. Výběr herbicidů je založen na zhodnocení ochranné lhůty a environmentální zátěže účinné látky. Pro každou úč. látku a hodnocený druh zeleniny jsou uvedeny údaje o degradaci reziduí v závislosti na čase mezi aplikací herbicidu a sklizní. Podle údajů o degradaci reziduí herbicidů v zeleninách bylo možné stanovit akční ochranné lhůty pro nízkoreziduální a bezreziduální produkci zeleniny. Pro každou úč. látku herbicidu, který je v EU povolen do brukvovité, kořenové, cibulové zeleniny nebo salátu, včetně potencionálních látek pro povolení v ČR, jsou uvedeny hodnoty envir
Czech name
Optimalizace regulace plevelů v systému integrované produkce košťálové, cibulové, kořenové zeleniny a salátu
Czech description
Metodika je určena pěstitelům košťálové, cibulové a kořenové zeleniny a salátu, zejména těm, kteří pěstují v systému integrované produkce zeleniny. Metodiky obsahuje informace a doporučení pro regulaci plevelů ve výše zmíněných zeleninách, které jsou potřebné pro uplatňování zásad integrované ochrany v souladu s požadavky platnými od roku 2014. Pěstiteli se dostává konkrétních doporučení pro chemickou i nechemickou ochranu proti plevelům. Výběr herbicidů je založen na zhodnocení ochranné lhůty a environmentální zátěže účinné látky. Pro každou úč. látku a hodnocený druh zeleniny jsou uvedeny údaje o degradaci reziduí v závislosti na čase mezi aplikací herbicidu a sklizní. Podle údajů o degradaci reziduí herbicidů v zeleninách bylo možné stanovit akční ochranné lhůty pro nízkoreziduální a bezreziduální produkci zeleniny. Pro každou úč. látku herbicidu, který je v EU povolen do brukvovité, kořenové, cibulové zeleniny nebo salátu, včetně potencionálních látek pro povolení v ČR, jsou uvedeny hodnoty envir
Classification
Type
N<sub>metC</sub> - Methodology certified by the authorised body
CEP classification
GF - Diseases, pests, weeds and plant protection
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QJ1210165" target="_blank" >QJ1210165: Higher nutritive and hygienically-toxicological quality of main species of field vegetable grown in innovated systems of integrated and ecological production</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Others
Publication year
2016
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Internal product ID
Regulace plevelů v zelenině
Regulation ID
—
Technical parameters
Metodika optimalizuje používání herbicidů v porostech zeleniny.
Economical parameters
Ekonomické přínosy spočívají především v efektivnějším používáním regulačních zásahů proti plevelům, které v konečném důsledku ochranu proti plevelům zlevní.
Certification body designation
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský, Hroznová 2, 656 06 Brno
Date of certification
—
Method of use
C - Výsledek je využíván bez omezení okruhu uživatelů