All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Optimization of weed control in system of integrated production of Brassica, onion, root and lettuce vegetables

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F16%3A71582" target="_blank" >RIV/60460709:41210/16:71582 - isvavai.cz</a>

  • Alternative codes found

    RIV/60461373:22330/16:43902691 RIV/00027006:_____/16:00003763

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Optimalizace regulace plevelů v systému integrované produkce košťálové, cibulové, kořenové zeleniny a salátu

  • Original language description

    Metodika je určena pěstitelům košťálové, cibulové a kořenové zeleniny a salátu, zejména těm, kteří pěstují v systému integrované produkce zeleniny. Metodiky obsahuje informace a doporučení pro regulaci plevelů ve výše zmíněných zeleninách, které jsou potřebné pro uplatňování zásad integrované ochrany v souladu s požadavky platnými od roku 2014. Pěstiteli se dostává konkrétních doporučení pro chemickou i nechemickou ochranu proti plevelům. Výběr herbicidů je založen na zhodnocení ochranné lhůty a environmentální zátěže účinné látky. Pro každou úč. látku a hodnocený druh zeleniny jsou uvedeny údaje o degradaci reziduí v závislosti na čase mezi aplikací herbicidu a sklizní. Podle údajů o degradaci reziduí herbicidů v zeleninách bylo možné stanovit akční ochranné lhůty pro nízkoreziduální a bezreziduální produkci zeleniny. Pro každou úč. látku herbicidu, který je v EU povolen do brukvovité, kořenové, cibulové zeleniny nebo salátu, včetně potencionálních látek pro povolení v ČR, jsou uvedeny hodnoty envir

  • Czech name

    Optimalizace regulace plevelů v systému integrované produkce košťálové, cibulové, kořenové zeleniny a salátu

  • Czech description

    Metodika je určena pěstitelům košťálové, cibulové a kořenové zeleniny a salátu, zejména těm, kteří pěstují v systému integrované produkce zeleniny. Metodiky obsahuje informace a doporučení pro regulaci plevelů ve výše zmíněných zeleninách, které jsou potřebné pro uplatňování zásad integrované ochrany v souladu s požadavky platnými od roku 2014. Pěstiteli se dostává konkrétních doporučení pro chemickou i nechemickou ochranu proti plevelům. Výběr herbicidů je založen na zhodnocení ochranné lhůty a environmentální zátěže účinné látky. Pro každou úč. látku a hodnocený druh zeleniny jsou uvedeny údaje o degradaci reziduí v závislosti na čase mezi aplikací herbicidu a sklizní. Podle údajů o degradaci reziduí herbicidů v zeleninách bylo možné stanovit akční ochranné lhůty pro nízkoreziduální a bezreziduální produkci zeleniny. Pro každou úč. látku herbicidu, který je v EU povolen do brukvovité, kořenové, cibulové zeleniny nebo salátu, včetně potencionálních látek pro povolení v ČR, jsou uvedeny hodnoty envir

Classification

  • Type

    N<sub>metC</sub> - Methodology certified by the authorised body

  • CEP classification

    GF - Diseases, pests, weeds and plant protection

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/QJ1210165" target="_blank" >QJ1210165: Higher nutritive and hygienically-toxicological quality of main species of field vegetable grown in innovated systems of integrated and ecological production</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Others

  • Publication year

    2016

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Internal product ID

    Regulace plevelů v zelenině

  • Regulation ID

  • Technical parameters

    Metodika optimalizuje používání herbicidů v porostech zeleniny.

  • Economical parameters

    Ekonomické přínosy spočívají především v efektivnějším používáním regulačních zásahů proti plevelům, které v konečném důsledku ochranu proti plevelům zlevní.

  • Certification body designation

    Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský, Hroznová 2, 656 06 Brno

  • Date of certification

  • Method of use

    C - Výsledek je využíván bez omezení okruhu uživatelů