All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Suitable Genotypes and Seed of Sugar Beet in the Czech Republic

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F17%3A74338" target="_blank" >RIV/60460709:41210/17:74338 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Využívání vhodných genotypů a osiva cukrové řepy v České republice

  • Original language description

    Příspěvek hodnotí produkční potenciál cukrové řepy a jeho využívání v zemědělské prvovýrobě v ČR, uvádí změny v jeho využívání u vybraných ukazatelů na základě posouzení rozdílu mezi produkcí na provozních plochách a výsledky maloparcelkových odrůdových pokusů v časové řadě 1980 až 2016. Maxima produkce ve výnosu kořene bylo dosaženo v průměru ČR v roce 2014 (104,3 t/ha), na provozních plochách bylo maxima dosaženo také v tomto roce (78,1 t/ha). Nejvyšší cukernatosti bylo dosaženo v pokusech v roce 1991 (20 %) a na provozní ploše v roce 2005 (18,7 %). Nejvyšší výnos rafinády byl v rámci ČR v roce 2011 (11,3 t/ha), v pokusech v roce 2014 (16,7 t/ha). Za posledních 16 let výnos kořene, přepočítaný na 16% cukernatost, narostl na provozních plochách v průměru o 1,59 t/ha ročně (v pokusech o 2,44 t/ha ročně). V praxi, v posledních pěti letech, je produkční potenciál (výnosu kořene) pěstovaných odrůd využíván na 72 % a potenciál výnosu bílého cukru na 67,8 %. Využití produkčního potenciálu v zemědělské prv

  • Czech name

    Využívání vhodných genotypů a osiva cukrové řepy v České republice

  • Czech description

    Příspěvek hodnotí produkční potenciál cukrové řepy a jeho využívání v zemědělské prvovýrobě v ČR, uvádí změny v jeho využívání u vybraných ukazatelů na základě posouzení rozdílu mezi produkcí na provozních plochách a výsledky maloparcelkových odrůdových pokusů v časové řadě 1980 až 2016. Maxima produkce ve výnosu kořene bylo dosaženo v průměru ČR v roce 2014 (104,3 t/ha), na provozních plochách bylo maxima dosaženo také v tomto roce (78,1 t/ha). Nejvyšší cukernatosti bylo dosaženo v pokusech v roce 1991 (20 %) a na provozní ploše v roce 2005 (18,7 %). Nejvyšší výnos rafinády byl v rámci ČR v roce 2011 (11,3 t/ha), v pokusech v roce 2014 (16,7 t/ha). Za posledních 16 let výnos kořene, přepočítaný na 16% cukernatost, narostl na provozních plochách v průměru o 1,59 t/ha ročně (v pokusech o 2,44 t/ha ročně). V praxi, v posledních pěti letech, je produkční potenciál (výnosu kořene) pěstovaných odrůd využíván na 72 % a potenciál výnosu bílého cukru na 67,8 %. Využití produkčního potenciálu v zemědělské prv

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    40106 - Agronomy, plant breeding and plant protection; (Agricultural biotechnology to be 4.4)

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Others

  • Publication year

    2017

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Osivo a sadba (Seed and Seedlings XIII)

  • ISBN

    978-80-213-2732-0

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    8

  • Pages from-to

    223-230

  • Publisher name

    Česká zemědělská univerzita v Praze, Katedra rostlinné výroby

  • Place of publication

    Praha

  • Event location

    Praha, ČZU

  • Event date

    Feb 2, 2017

  • Type of event by nationality

    WRD - Celosvětová akce

  • UT code for WoS article

    000405100300038