All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Introduction of non-traditional species from the family Brassicaceae

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F18%3A78273" target="_blank" >RIV/60460709:41210/18:78273 - isvavai.cz</a>

  • Alternative codes found

    RIV/62156489:43510/18:43914909

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Introdukce netradičních druhů z čeledi Brassicaceae

  • Original language description

    Certifikovaná metodika Introdukce netradičních druhů z čeledi Brassicceae přináší pro pěstitelskou praxi možnosti využití netradičních zeleninových druhů z čeledi Brassicaceae v našich produkčních podmínkách. Hlavním cílem metodiky je poskytnout pěstitelům ucelené informace o původu a rozšíření, morfologických a nutričních parametrech, agroekologických nárocích a pěstební technologii u vybraných druhů (asijská ředkev, čínská brokolice, japonský křen wasabi, mizuna a zimní zelí).

  • Czech name

    Introdukce netradičních druhů z čeledi Brassicaceae

  • Czech description

    Certifikovaná metodika Introdukce netradičních druhů z čeledi Brassicceae přináší pro pěstitelskou praxi možnosti využití netradičních zeleninových druhů z čeledi Brassicaceae v našich produkčních podmínkách. Hlavním cílem metodiky je poskytnout pěstitelům ucelené informace o původu a rozšíření, morfologických a nutričních parametrech, agroekologických nárocích a pěstební technologii u vybraných druhů (asijská ředkev, čínská brokolice, japonský křen wasabi, mizuna a zimní zelí).

Classification

  • Type

    N<sub>metC</sub> - Methodology certified by the authorised body

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    40105 - Horticulture, viticulture

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/QJ1510088" target="_blank" >QJ1510088: The use of modern biotechnology techniques to improve the quality of vegetables production of the genus Brassica L. species across the vertical from breeding, through cultivation to product storage.</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2018

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Internal product ID

    NAZV QJ1510088

  • Regulation ID

  • Technical parameters

    Montano Vatr s.r.o. IČO 264 402 02

  • Economical parameters

    Z hlediska ekonomických přínosů je možné hodnotit jak přímý přínos při využití netradičních zelenin prostřednictvím jejich komerční produkce, tak i nepřímý z hlediska podpory rozvoje venkovských oblastí, příležitostí v alternativních výrobních postupech, především ekologické produkci. Vedle toho je bezesporu přínos v oblasti společenské – zdravotní, díky vysoké nutriční hodnotě sledovaných zelenin. rámci možného rozšíření produkce je u každého druhu možné doporučit rozsah produkční plochy u komerčního farmáře 1000 m2 s předpokladem 10 farem zaměřených na doplnění sortimentu. Uvedený rozsah je reálné odbytovat v domácích podmínkách bez nutnosti masivního marketingu.

  • Certification body designation

    Ministerstvo zemědělství ČR, Odbor rostlinných komodit

  • Date of certification

  • Method of use

    C - Výsledek je využíván bez omezení okruhu uživatelů