Introduction of non-traditional species from the family Brassicaceae
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F18%3A78273" target="_blank" >RIV/60460709:41210/18:78273 - isvavai.cz</a>
Alternative codes found
RIV/62156489:43510/18:43914909
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Introdukce netradičních druhů z čeledi Brassicaceae
Original language description
Certifikovaná metodika Introdukce netradičních druhů z čeledi Brassicceae přináší pro pěstitelskou praxi možnosti využití netradičních zeleninových druhů z čeledi Brassicaceae v našich produkčních podmínkách. Hlavním cílem metodiky je poskytnout pěstitelům ucelené informace o původu a rozšíření, morfologických a nutričních parametrech, agroekologických nárocích a pěstební technologii u vybraných druhů (asijská ředkev, čínská brokolice, japonský křen wasabi, mizuna a zimní zelí).
Czech name
Introdukce netradičních druhů z čeledi Brassicaceae
Czech description
Certifikovaná metodika Introdukce netradičních druhů z čeledi Brassicceae přináší pro pěstitelskou praxi možnosti využití netradičních zeleninových druhů z čeledi Brassicaceae v našich produkčních podmínkách. Hlavním cílem metodiky je poskytnout pěstitelům ucelené informace o původu a rozšíření, morfologických a nutričních parametrech, agroekologických nárocích a pěstební technologii u vybraných druhů (asijská ředkev, čínská brokolice, japonský křen wasabi, mizuna a zimní zelí).
Classification
Type
N<sub>metC</sub> - Methodology certified by the authorised body
CEP classification
—
OECD FORD branch
40105 - Horticulture, viticulture
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QJ1510088" target="_blank" >QJ1510088: The use of modern biotechnology techniques to improve the quality of vegetables production of the genus Brassica L. species across the vertical from breeding, through cultivation to product storage.</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2018
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Internal product ID
NAZV QJ1510088
Regulation ID
—
Technical parameters
Montano Vatr s.r.o. IČO 264 402 02
Economical parameters
Z hlediska ekonomických přínosů je možné hodnotit jak přímý přínos při využití netradičních zelenin prostřednictvím jejich komerční produkce, tak i nepřímý z hlediska podpory rozvoje venkovských oblastí, příležitostí v alternativních výrobních postupech, především ekologické produkci. Vedle toho je bezesporu přínos v oblasti společenské – zdravotní, díky vysoké nutriční hodnotě sledovaných zelenin. rámci možného rozšíření produkce je u každého druhu možné doporučit rozsah produkční plochy u komerčního farmáře 1000 m2 s předpokladem 10 farem zaměřených na doplnění sortimentu. Uvedený rozsah je reálné odbytovat v domácích podmínkách bez nutnosti masivního marketingu.
Certification body designation
Ministerstvo zemědělství ČR, Odbor rostlinných komodit
Date of certification
—
Method of use
C - Výsledek je využíván bez omezení okruhu uživatelů