Price transparency model in food vertical - pork meat
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F19%3AN0000044" target="_blank" >RIV/60460709:41210/19:N0000044 - isvavai.cz</a>
Alternative codes found
RIV/60460709:41110/19:N0000161
Result on the web
<a href="https://cevema.pef.czu.cz/download/dilci-zpravy-verejne/zz-2019-cevema.pdf" target="_blank" >https://cevema.pef.czu.cz/download/dilci-zpravy-verejne/zz-2019-cevema.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Model transparence cen v potravinové vertikále - vepřové maso
Original language description
Závěrečná zpráva předkládá výsledky výzkumu projektu TAČR, VÚ TL01000180 za rok 2019. Výzkumné aktivity se v souladu s plánem a harmonogramem výzkumu soustředily do šesti oblastí: 1) Upřesnění metodiky, sběr a zpracování dat, spolupráce s praxí (Kapitoly 1 až 5). V Kapitole 4 se uvádí velmi stručný přehled výsledků za období únor až prosinec 2018, na které výzkumná činnost bezprostředně navazuje. 2) Aplikace modelů Lineárního programování (DEA tj. Dea Envelope Analysis) pro analýzu efektivity a benchmarking výrobců na makro i mikro úrovni výroby. Metodika modelu DEA je uvedena v Kapitole 6. Příklad použití modelu DEA je uveden v Kapitole 15,3) Hodnocení efektivity výroby a odpovídající benchmarking výrobců vepřového masa v České republice ve skupině 14 evropských zemí (Rakousko, Belgie, Česká republika, Dánsko, Finsko, Francie, Německo, Velká Británie, Maďarsko, Irsko, Itálie, Nizozemsko, Španělsko a Švédsko) a dvou mimoevropských zemí (Brazílie a USA) v období 2012 až 2017 (Kapitoly 7 až 10). 4) Hodnocení efektivity výroby tří českých farem a odpovídající benchmarking. Jedná se o přípravu pro tvorbu interaktivního on-line modulu pro farmy, která je uvedena v Kapitole 11,5) Návrh makroekonomického modelu pro analýzu cen na výrobkové vertikále vepřové maso (Kapitola 12), IO model a predikce a dopady externích šoků (Kapitola 13). 6) Modul obratu stáda (prasnice selata výkrm) pro model Lineárního programování. Příprava pro tvorbu interaktivního online modulu pro farmáře je uvedena v Kapitole 14.
Czech name
Model transparence cen v potravinové vertikále - vepřové maso
Czech description
Závěrečná zpráva předkládá výsledky výzkumu projektu TAČR, VÚ TL01000180 za rok 2019. Výzkumné aktivity se v souladu s plánem a harmonogramem výzkumu soustředily do šesti oblastí: 1) Upřesnění metodiky, sběr a zpracování dat, spolupráce s praxí (Kapitoly 1 až 5). V Kapitole 4 se uvádí velmi stručný přehled výsledků za období únor až prosinec 2018, na které výzkumná činnost bezprostředně navazuje. 2) Aplikace modelů Lineárního programování (DEA tj. Dea Envelope Analysis) pro analýzu efektivity a benchmarking výrobců na makro i mikro úrovni výroby. Metodika modelu DEA je uvedena v Kapitole 6. Příklad použití modelu DEA je uveden v Kapitole 15,3) Hodnocení efektivity výroby a odpovídající benchmarking výrobců vepřového masa v České republice ve skupině 14 evropských zemí (Rakousko, Belgie, Česká republika, Dánsko, Finsko, Francie, Německo, Velká Británie, Maďarsko, Irsko, Itálie, Nizozemsko, Španělsko a Švédsko) a dvou mimoevropských zemí (Brazílie a USA) v období 2012 až 2017 (Kapitoly 7 až 10). 4) Hodnocení efektivity výroby tří českých farem a odpovídající benchmarking. Jedná se o přípravu pro tvorbu interaktivního on-line modulu pro farmy, která je uvedena v Kapitole 11,5) Návrh makroekonomického modelu pro analýzu cen na výrobkové vertikále vepřové maso (Kapitola 12), IO model a predikce a dopady externích šoků (Kapitola 13). 6) Modul obratu stáda (prasnice selata výkrm) pro model Lineárního programování. Příprava pro tvorbu interaktivního online modulu pro farmáře je uvedena v Kapitole 14.
Classification
Type
V<sub>souhrn</sub> - Summary research report
CEP classification
—
OECD FORD branch
50202 - Applied Economics, Econometrics
Result continuities
Project
<a href="/en/project/TL01000180" target="_blank" >TL01000180: Price transparency model in food vertical - pork meat</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2019
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Number of pages
70
Place of publication
PEF, ČZU v Praze
Publisher/client name
neuveden
Version
—