All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

How genotype influences the egg quality in the second half of laying cycle?

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F20%3A83727" target="_blank" >RIV/60460709:41210/20:83727 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

    <a href="https://jcea.agr.hr/en/issues/article/2683" target="_blank" >https://jcea.agr.hr/en/issues/article/2683</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.5513/JCEA01/21.2.2683" target="_blank" >10.5513/JCEA01/21.2.2683</a>

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Jak genotyp ovlivňuje kvalitu vajec ve druhé polovině snáškového cyklu?

  • Original language description

    Cílem této studie bylo stanovit a porovnat vybrané fyzikální vlastnosti vajec od dvou genotypů hnědovaječných nosnic ve druhé polovině snáškového cyklu (od 46 do 74 týdnů věku). V této studii byli použiti komerční hybridi Hisex Brown a Lohmann Brown Classic. Oba genotypy byly ustájeny v obohacených klecích. Bylo hodnoceno 1920 vajec. Signifikantní vliv genotypu byl zjištěn ve všech hodnocených parametrech kromě podílu skořápky a reflektivity skořápky. Výsledky ukazují, že vejce od slepic Lohmann Brown Classic měla vyšší kvalitu ve většině hodnocených parametrů. Lepší hodnoty byly zjištěny u hlavních parametrů technologické hodnoty vajec, jako jsou hmotnost vejce (o 1,45 g, P 0,0001), pevnost skořápky (o 2,48 N/cm2, P 0,0005) a Haughovy jednotky (o 3,27, P 0,0001). Signifikantní vliv věku byl stanoven u všech vybraných kvalitativních parametrů vejce. Hmotnost vajec se s věkem zvyšovala, zatímco se snižovaly hodnoty ostatních parametrů, jako jsou index tvaru vejce, bílku a žloutku, Haughovy jednotky a

  • Czech name

    Jak genotyp ovlivňuje kvalitu vajec ve druhé polovině snáškového cyklu?

  • Czech description

    Cílem této studie bylo stanovit a porovnat vybrané fyzikální vlastnosti vajec od dvou genotypů hnědovaječných nosnic ve druhé polovině snáškového cyklu (od 46 do 74 týdnů věku). V této studii byli použiti komerční hybridi Hisex Brown a Lohmann Brown Classic. Oba genotypy byly ustájeny v obohacených klecích. Bylo hodnoceno 1920 vajec. Signifikantní vliv genotypu byl zjištěn ve všech hodnocených parametrech kromě podílu skořápky a reflektivity skořápky. Výsledky ukazují, že vejce od slepic Lohmann Brown Classic měla vyšší kvalitu ve většině hodnocených parametrů. Lepší hodnoty byly zjištěny u hlavních parametrů technologické hodnoty vajec, jako jsou hmotnost vejce (o 1,45 g, P 0,0001), pevnost skořápky (o 2,48 N/cm2, P 0,0005) a Haughovy jednotky (o 3,27, P 0,0001). Signifikantní vliv věku byl stanoven u všech vybraných kvalitativních parametrů vejce. Hmotnost vajec se s věkem zvyšovala, zatímco se snižovaly hodnoty ostatních parametrů, jako jsou index tvaru vejce, bílku a žloutku, Haughovy jednotky a

Classification

  • Type

    J<sub>imp</sub> - Article in a specialist periodical, which is included in the Web of Science database

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    40201 - Animal and dairy science; (Animal biotechnology to be 4.4)

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Others

  • Publication year

    2020

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Journal of Central European Agriculture

  • ISSN

    1332-9049

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    21

  • Issue of the periodical within the volume

    2

  • Country of publishing house

    HR - CROATIA

  • Number of pages

    7

  • Pages from-to

    215-221

  • UT code for WoS article

    000541134400004

  • EID of the result in the Scopus database

    2-s2.0-85090715070