All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Influence of production process and storage on sensory stability of beer

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F21%3A88936" target="_blank" >RIV/60460709:41210/21:88936 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Vliv výroby a skladování na senzorickou stabilitu piva

  • Original language description

    Čerstvě vyrobené pivo se nachází ve stavu chemické nerovnováhy a v průběhu času se jeho vlastnosti mění k horšímu. To, jak pivo těmto nežádoucím změnám odolává, je označováno jako jeho trvanlivost, která je definována na základě mikrobiologické, koloidní a senzorické stability. Senzorická stabilita vyrobeného piva může být negativně ovlivněna otřesy během transportu a nevhodným skladováním za vyšších teplot, přítomností kyslíku a světla. Při výrobě lze senzorickou stabilitu zvýšit zejména výběrem vhodných surovin, omezením přístupu kyslíku a snížením tepelného zatížení.

  • Czech name

    Vliv výroby a skladování na senzorickou stabilitu piva

  • Czech description

    Čerstvě vyrobené pivo se nachází ve stavu chemické nerovnováhy a v průběhu času se jeho vlastnosti mění k horšímu. To, jak pivo těmto nežádoucím změnám odolává, je označováno jako jeho trvanlivost, která je definována na základě mikrobiologické, koloidní a senzorické stability. Senzorická stabilita vyrobeného piva může být negativně ovlivněna otřesy během transportu a nevhodným skladováním za vyšších teplot, přítomností kyslíku a světla. Při výrobě lze senzorickou stabilitu zvýšit zejména výběrem vhodných surovin, omezením přístupu kyslíku a snížením tepelného zatížení.

Classification

  • Type

    J<sub>ost</sub> - Miscellaneous article in a specialist periodical

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    21101 - Food and beverages

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Others

  • Publication year

    2021

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Kvasný průmysl

  • ISSN

    0023-5830

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    3

  • Issue of the periodical within the volume

    2

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    6

  • Pages from-to

    26-31

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database