Influence of production process and storage on sensory stability of beer
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F21%3A88936" target="_blank" >RIV/60460709:41210/21:88936 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Vliv výroby a skladování na senzorickou stabilitu piva
Original language description
Čerstvě vyrobené pivo se nachází ve stavu chemické nerovnováhy a v průběhu času se jeho vlastnosti mění k horšímu. To, jak pivo těmto nežádoucím změnám odolává, je označováno jako jeho trvanlivost, která je definována na základě mikrobiologické, koloidní a senzorické stability. Senzorická stabilita vyrobeného piva může být negativně ovlivněna otřesy během transportu a nevhodným skladováním za vyšších teplot, přítomností kyslíku a světla. Při výrobě lze senzorickou stabilitu zvýšit zejména výběrem vhodných surovin, omezením přístupu kyslíku a snížením tepelného zatížení.
Czech name
Vliv výroby a skladování na senzorickou stabilitu piva
Czech description
Čerstvě vyrobené pivo se nachází ve stavu chemické nerovnováhy a v průběhu času se jeho vlastnosti mění k horšímu. To, jak pivo těmto nežádoucím změnám odolává, je označováno jako jeho trvanlivost, která je definována na základě mikrobiologické, koloidní a senzorické stability. Senzorická stabilita vyrobeného piva může být negativně ovlivněna otřesy během transportu a nevhodným skladováním za vyšších teplot, přítomností kyslíku a světla. Při výrobě lze senzorickou stabilitu zvýšit zejména výběrem vhodných surovin, omezením přístupu kyslíku a snížením tepelného zatížení.
Classification
Type
J<sub>ost</sub> - Miscellaneous article in a specialist periodical
CEP classification
—
OECD FORD branch
21101 - Food and beverages
Result continuities
Project
—
Continuities
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Others
Publication year
2021
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Kvasný průmysl
ISSN
0023-5830
e-ISSN
—
Volume of the periodical
3
Issue of the periodical within the volume
2
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
6
Pages from-to
26-31
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—