All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Use of BIA method for the estimation of beef carcass composition

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41310%2F02%3A00004549" target="_blank" >RIV/60460709:41310/02:00004549 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Bio-elektrická impedanční analýza (BIA) a její použití k určení kvality potravinářských surovin

  • Original language description

    Referát popisuje charakter elektrických parametrů biologických buněk a tkání i možnosti jejich modelování. Biologickou tkáň o měrné vodivosti a permitivitě je možno modelovat paralelním RC obvodem. Je odvozeno náhradní schéma buňky i větších částí biologických tkání. Výhodnost použití a vlastnosti čtyř-elektrodové metody BIA je vysvětleno v základním teoretickém rozboru. Možnost použití bio-impedanční analýzy k odhadu jakosti jatečně upravených půlek skotu byla ověřena na experimentálním měření na 292 kusech skotu. Byly zjištěny významné korelace mezi zmasilostí a rezistancí (r = 0,86). Byla vypočtena regresní rovnice pro odhad zmasilosti, odvozená z rezistance, délky jatečně upraveného těla (JUT) a hmotnosti teplého JUT, jejíž kvalitu charakterizuje docílený koeficient determinace r2 = 0,88.

  • Czech name

    Bio-elektrická impedanční analýza (BIA) a její použití k určení kvality potravinářských surovin

  • Czech description

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    JB - Sensors, detecting elements, measurement and regulation

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/GA102%2F01%2F1344" target="_blank" >GA102/01/1344: Electrical properties of beef carcasses in relation to content and distribution of body fat</a><br>

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2002

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Sborník - XXXIII Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin

  • ISBN

    80-902671-5-7

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    4

  • Pages from-to

    103-106

  • Publisher name

    Výzkumný ústav potravinářský Praha

  • Place of publication

    Praha

  • Event location

    Skalský Dvůr

  • Event date

    May 27, 2002

  • Type of event by nationality

    CST - Celostátní akce

  • UT code for WoS article