All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Antioxidant activity of buckwheat

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A_____%2F02%3A00004363" target="_blank" >RIV/60460709:_____/02:00004363 - isvavai.cz</a>

  • Alternative codes found

    RIV/00027022:_____/02:00000070

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Antioxidační aktivita pohanky

  • Original language description

    Byly vyhodnoceny antioxidační aktivity semen a ostatních částí pohanky a srovnány s ostatními obilovinami. Antioxidační aktivita se zvyšovala v pořadí oves < ječmen < pohanka. Protekční faktory slámy z pohanky, slupek, semen, odslupkovaných semen dosahovaly hodnot 1,1; 1,5; 2,2; 2,6 a 4,1. Hodnoty protekčních faktorů se zvyšovaly s rostoucím množstvím listů. Byly nalezeny statisticky významné vztahy mezi množstvím celkových polyfenolů a obsahem rutinu a hodnotami antioxidační aktivity. U testovaných vzorků pohanky však nebyla nalezena žádná takováto závislost mezi obsahem tokolů a antioxidační aktivitou. Kromě modelových vzorků byly také připraveny reálné vzorky sušenek s listy pohanky a stanovena jejich antioxidační aktivita. Protekční faktor se zvyšoval se zvyšujícím se podílem listů, hodnota pro přídavek 15 % listů se zvýšila na 1,6. Charakter potravinové matrice a oxidační difúze kyslíku pravděpodobně způsobily snížení protekčního faktoru ve srovnání s modelovým vzorkem.

  • Czech name

    Antioxidační aktivita pohanky

  • Czech description

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/EP0960006255" target="_blank" >EP0960006255: Functional Food Development</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2002

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Vitamins 2002. Vitaminy 2002 - Přírodní antioxidanty

  • ISBN

    80-7194-451-3

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    5

  • Pages from-to

    197-202

  • Publisher name

    Univerzita Pardubice

  • Place of publication

    Pardubice

  • Event location

    Pardubice

  • Event date

    Sep 3, 2002

  • Type of event by nationality

    CST - Celostátní akce

  • UT code for WoS article