All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Determination of the basic characteristics of selected groups of sweetening agents

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22320%2F13%3A43895448" target="_blank" >RIV/60461373:22320/13:43895448 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Stanovení základních skupinových charakteristik vybraných sladivých látek

  • Original language description

    Cílem práce je stanovení základních charakteristik sladivých látek. Pro stanovení charakteristik byly použity celkem čtyři stanovení: CHSK, TOC, TN a TNk. Všechna tato stanovení zahrnují široké spektrum sledovaných analytů a lze je tedy považovat za velmi dobrý náhled pro zjištění kvality či ověření chování dané látky při konkrétním stanovení. Pro účely této práce bylo využito celkem pěti sladivých látek, které byly vybrány na základě jejich výskytu v produktech potravinářského průmyslu či šlo o jinak zajímavé sladivé látky. Jedná se o tyto sladivé látky: sukralosa, acesulfam K, aspartam, neotam a neohesperidin DC. První tři jmenované sladivé látky jsou zcela běžně používány pro doslazování a ochucování potravin v rámci EU, poslední dvě námi vybrané sladivé látky jsou zvoleny díky své neobyčejné sladivosti, která je až o dva řády větší než u dříve jmenovaných. Tyto dvě sladivé látky se v současnosti běžně nepoužívají, a to především z důvodů jejich neschválení pro potravinářský průmysl

  • Czech name

    Stanovení základních skupinových charakteristik vybraných sladivých látek

  • Czech description

    Cílem práce je stanovení základních charakteristik sladivých látek. Pro stanovení charakteristik byly použity celkem čtyři stanovení: CHSK, TOC, TN a TNk. Všechna tato stanovení zahrnují široké spektrum sledovaných analytů a lze je tedy považovat za velmi dobrý náhled pro zjištění kvality či ověření chování dané látky při konkrétním stanovení. Pro účely této práce bylo využito celkem pěti sladivých látek, které byly vybrány na základě jejich výskytu v produktech potravinářského průmyslu či šlo o jinak zajímavé sladivé látky. Jedná se o tyto sladivé látky: sukralosa, acesulfam K, aspartam, neotam a neohesperidin DC. První tři jmenované sladivé látky jsou zcela běžně používány pro doslazování a ochucování potravin v rámci EU, poslední dvě námi vybrané sladivé látky jsou zvoleny díky své neobyčejné sladivosti, která je až o dva řády větší než u dříve jmenovaných. Tyto dvě sladivé látky se v současnosti běžně nepoužívají, a to především z důvodů jejich neschválení pro potravinářský průmysl

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    DJ - Pollution and water control

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2013

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Hydroanalytika 2013

  • ISBN

    978-80-904986-1-7

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    2

  • Pages from-to

    139-140

  • Publisher name

    CSlab spol. s r.o

  • Place of publication

    Praha

  • Event location

    Hradec Králové

  • Event date

    Sep 17, 2013

  • Type of event by nationality

    CST - Celostátní akce

  • UT code for WoS article