Processing of yellov pea by germination, microwave heating and drying
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F01%3A00013241" target="_blank" >RIV/60461373:22330/01:00013241 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
angličtina
Original language name
Processing of yellov pea by germination, microwave heating and drying
Original language description
A high content of -galactooligosaccharides affects the nutritive value of legumes. Wet germinated peas were treated by microwave (MW) energy and dried by hot air at 80 °C. The benefit of MW treatment is shortening and improvement of drying.
Czech name
Zpracování žlutého hrachu klíčením, mikrovlnným ohřevem a sušením
Czech description
Vysoký obsah -galaktooligosacharidů ovlivňuje stravitelnost luštěnin. Mokrá naklíčená semena hrachu byla mikrovlnně ohřáta a usušena horkým vzduchem při teplotě 80 °C. Výhodou mikrovlnného ohřevu je šetrnější sušení a zkrácení doby sušení.
Classification
Type
J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/OK%20325" target="_blank" >OK 325: Electromagnetic heating for food production</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2001
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Innovative Food Science and Emerging Technologies
ISSN
1466-8564
e-ISSN
—
Volume of the periodical
—
Issue of the periodical within the volume
2
Country of publishing house
BE - BELGIUM
Number of pages
4
Pages from-to
133-137
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—