All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Processing of yellov pea by germination, microwave heating and drying

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F01%3A00013241" target="_blank" >RIV/60461373:22330/01:00013241 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    angličtina

  • Original language name

    Processing of yellov pea by germination, microwave heating and drying

  • Original language description

    A high content of &#61537;-galactooligosaccharides affects the nutritive value of legumes. Wet germinated peas were treated by microwave (MW) energy and dried by hot air at 80 °C. The benefit of MW treatment is shortening and improvement of drying.

  • Czech name

    Zpracování žlutého hrachu klíčením, mikrovlnným ohřevem a sušením

  • Czech description

    Vysoký obsah &#61537;-galaktooligosacharidů ovlivňuje stravitelnost luštěnin. Mokrá naklíčená semena hrachu byla mikrovlnně ohřáta a usušena horkým vzduchem při teplotě 80 °C. Výhodou mikrovlnného ohřevu je šetrnější sušení a zkrácení doby sušení.

Classification

  • Type

    J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/OK%20325" target="_blank" >OK 325: Electromagnetic heating for food production</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2001

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Innovative Food Science and Emerging Technologies

  • ISSN

    1466-8564

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

  • Issue of the periodical within the volume

    2

  • Country of publishing house

    BE - BELGIUM

  • Number of pages

    4

  • Pages from-to

    133-137

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database