All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Economy and appearence of meat after decontamination by lactic acid

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F02%3A00006885" target="_blank" >RIV/60461373:22330/02:00006885 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Ekonomika a vzhled masa při dekontaminaci kyselinou mléčnou

  • Original language description

    Dekontaminace povrchu masa kyselinou mléčnou se všeobecně používá. V rámci ověřování této metody jsme se kromě hodnocení údržnosti zabývali i některými dalšími aspekty. Jednou ze studií bylo ověření nákladů na dekontaminaci. Ukázalo se, že nepatrné náklady jsou kompenzovány snížením hmotnostních ztrát při rychlozchlazování jatečně upravených těl. Ukázalo se, že postřik kyselinou mléčnou vyvolá na povrchu změny, které vedou ke sníženému odparu vody, zmenší se tak hmotnostní ztráty, takže se to projeví ekonomicky. Překážkou používání kyseliny mléčné na povrchu by mohly být barevné změny. Byl zkoušen vliv povrchového ošetření na barvu masa. Vedlo to ke světlejším barvě masa, jsou nepatrné rozdíly v barevném odstínu. Souřadnice a* a b*. Podobné efektybylyzjištěny i prostřednictvím videoanalýzy. Přepočet reflekčních spekter na podíl jednotlivých forem hemových barviv ukázal, že ošetření nemá významný vliv.

  • Czech name

    Ekonomika a vzhled masa při dekontaminaci kyselinou mléčnou

  • Czech description

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2002

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    5. konference Výživa, potraviny-legislativa

  • ISBN

    80-227-1767-3

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    9

  • Pages from-to

    124-132

  • Publisher name

    Slovak University of Technology

  • Place of publication

    Detva

  • Event location

    Detva

  • Event date

    Jun 17, 2002

  • Type of event by nationality

    CST - Celostátní akce

  • UT code for WoS article