Adulteration milk and milk product
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F03%3A00008367" target="_blank" >RIV/60461373:22330/03:00008367 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Falšování mléka výrobků z mléka a s podílem mléka
Original language description
Tekuté mléko je nejčastěji falšováno přídavkem vody a tak snížením podílu sušiny. Ostatní výrobky, zvláště pak označované jako smetanové mohou obsahovat nižší podíl smetany jako poměrně drahé suroviny (mléčného tuku, mléčné sušiny) než je požadováno příslušnou vyhláškou popřípadě deklarováno na obale. Chybějící tuk je pak možno nahradit přídavkem např. rostlinných tuků. Mléko obecně může být ve výrobku nahrazeno např. syrovátkou nebo sojovým preparátem nebo přídavkem nejrůznějších aditiv (barviv, stabilizátorů, emulgátorů, plnidel) k zajištění požadovaných technologických a organoleptických vlastností.
Czech name
Falšování mléka výrobků z mléka a s podílem mléka
Czech description
—
Classification
Type
C - Chapter in a specialist book
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2003
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Book/collection name
Praktická příručka výrobce a prodejce potravin, 20.aktualizace
ISBN
80-86229-05-X
Number of pages of the result
14
Pages from-to
1-14
Number of pages of the book
—
Publisher name
Verlag Dashofer
Place of publication
Praha
UT code for WoS chapter
—