All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Minimally processed food

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F03%3A00008558" target="_blank" >RIV/60461373:22330/03:00008558 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Zpracování potravin postupy tzv. minimálního opracování - sborník

  • Original language description

    V posledních letech vzrůstá zájem spotřebitelů o čerstvé potraviny, resp. o potraviny, které mají smyslové vlastnosti blízké výchozím surovinám. Termín minimální opracování není přesně vymezen, zahrnuje například metody zpracování potravin bez použití záhřevu, kombinované procesy, případně použití principů tzv. bariérové teorie. Obecně minimální opracování znamená použití takových postupů, kterými je dosažena stabilita potraviny s minimálními vlivy na organoleptické vlastnosti. Rozšiřování postupůminimálního opracování odpovídá obecným trendům ve výrobě potravin, kdy zhruba od sedmdesátých let nastoupil velmi rychlý rozvoj výroby zmrazovaných potravin, později se zdokonalením distribučních řetězců se projevil také rozmach výroby a nabídky chl azených potravin. V polovině osmdesátých let začali v Japonsku s výzkumem aplikací vysokého hydrostatického tlaku a později v rámci různých projektů byly hledány potravinářské aplikace obvykle známých postupů z jiných technologií. V České republic

  • Czech name

    Zpracování potravin postupy tzv. minimálního opracování - sborník

  • Czech description

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2003

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Sborník - XXXIV. Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin

  • ISBN

    80-902671-6-5

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    4

  • Pages from-to

    15-18

  • Publisher name

    Výzkumný ústav potravinářského průmyslu

  • Place of publication

    Praha

  • Event location

    Skalský Dvůr (ČR)

  • Event date

    May 26, 2003

  • Type of event by nationality

    EUR - Evropská akce

  • UT code for WoS article