Minimally processed food
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F03%3A00008558" target="_blank" >RIV/60461373:22330/03:00008558 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Zpracování potravin postupy tzv. minimálního opracování - sborník
Original language description
V posledních letech vzrůstá zájem spotřebitelů o čerstvé potraviny, resp. o potraviny, které mají smyslové vlastnosti blízké výchozím surovinám. Termín minimální opracování není přesně vymezen, zahrnuje například metody zpracování potravin bez použití záhřevu, kombinované procesy, případně použití principů tzv. bariérové teorie. Obecně minimální opracování znamená použití takových postupů, kterými je dosažena stabilita potraviny s minimálními vlivy na organoleptické vlastnosti. Rozšiřování postupůminimálního opracování odpovídá obecným trendům ve výrobě potravin, kdy zhruba od sedmdesátých let nastoupil velmi rychlý rozvoj výroby zmrazovaných potravin, později se zdokonalením distribučních řetězců se projevil také rozmach výroby a nabídky chl azených potravin. V polovině osmdesátých let začali v Japonsku s výzkumem aplikací vysokého hydrostatického tlaku a později v rámci různých projektů byly hledány potravinářské aplikace obvykle známých postupů z jiných technologií. V České republic
Czech name
Zpracování potravin postupy tzv. minimálního opracování - sborník
Czech description
—
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2003
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Sborník - XXXIV. Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin
ISBN
80-902671-6-5
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
4
Pages from-to
15-18
Publisher name
Výzkumný ústav potravinářského průmyslu
Place of publication
Praha
Event location
Skalský Dvůr (ČR)
Event date
May 26, 2003
Type of event by nationality
EUR - Evropská akce
UT code for WoS article
—