Biological and Chemical Variability of Maca and Yacon
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F03%3A00008863" target="_blank" >RIV/60461373:22330/03:00008863 - isvavai.cz</a>
Alternative codes found
RIV/61989592:15110/03:00000615 RIV/60109807:_____/03:8P012122 RIV/61989592:15110/03:00006940
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Biologická a chemická variabilita maky a jakonu
Original language description
U souboru 15 genotypů maky a 25 genotypů jakonu pěstovaných v polních podmínkách byla sledována variabilita nadzemních a podzemních částí, výnosové parametry, obsahové látky a polymorfismus isoenzymů. U maky byly ověřovány rovněž možnosti pěstování in vitro. Pouze esterasa vykázala určitý polymorfismus, na jehož základě byly genotypy maky rozděleny do dvou skupin a jakonu do šesti. Zjištěný polymorfismus neodpovídá velké morfologické variabilitě ani celkovému obsahu fenolů. Sušení jakonu je vhodnou metodou konzervace. Jakon lze na rozdíl od maky úspěšně pěstovat v našich podmínkách.
Czech name
Biologická a chemická variabilita maky a jakonu
Czech description
—
Classification
Type
J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
Result was created during the realization of more than one project. More information in the Projects tab.
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2003
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Chemické listy
ISSN
0009-2770
e-ISSN
—
Volume of the periodical
2003
Issue of the periodical within the volume
97
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
9
Pages from-to
548-556
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—