All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Application of additive substances for the extension of shelf life of meat products

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F04%3A00012739" target="_blank" >RIV/60461373:22330/04:00012739 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    angličtina

  • Original language name

    Application of additive substances for the extension of shelf life of meat products

  • Original language description

    Lyoner type sausage was used for the study of shelf-life. Additive substances were added to meat product for extension of shelf life and for higher food safety and quality: sodium lactate, pediocine, blending additive (the effective component is natriumacetate and ascorbate). The total counts of microorganisms were mostly affected, when the lactate was used.

  • Czech name

    Použití aditivních látek k prodloužení údržnsoti masných výrobků

  • Czech description

    Lyonský salám byl použit pro sledování údržnosti. Aditiva (mléčnan sodný, pediocin, směs octanu a askorbanu) byla přidána k masnému výrobku pro zvýšení údržnosti a zvýšení zdravotní nezávadnosti potravin a jakosti. Celková četnost mikroorganismů byla ovlivněna nejvíce mléčnanem sodným.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2004

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    XXI. Dni živočíšnej fyziologie

  • ISBN

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    2

  • Pages from-to

    35-36

  • Publisher name

    Ústav fyziológie hospodárskych zvierat SAV

  • Place of publication

    Košice

  • Event location

    Košice, SR

  • Event date

    Sep 23, 2004

  • Type of event by nationality

    EUR - Evropská akce

  • UT code for WoS article