Application of additive substances for the extension of shelf life of meat products
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F04%3A00012739" target="_blank" >RIV/60461373:22330/04:00012739 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
angličtina
Original language name
Application of additive substances for the extension of shelf life of meat products
Original language description
Lyoner type sausage was used for the study of shelf-life. Additive substances were added to meat product for extension of shelf life and for higher food safety and quality: sodium lactate, pediocine, blending additive (the effective component is natriumacetate and ascorbate). The total counts of microorganisms were mostly affected, when the lactate was used.
Czech name
Použití aditivních látek k prodloužení údržnsoti masných výrobků
Czech description
Lyonský salám byl použit pro sledování údržnosti. Aditiva (mléčnan sodný, pediocin, směs octanu a askorbanu) byla přidána k masnému výrobku pro zvýšení údržnosti a zvýšení zdravotní nezávadnosti potravin a jakosti. Celková četnost mikroorganismů byla ovlivněna nejvíce mléčnanem sodným.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2004
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
XXI. Dni živočíšnej fyziologie
ISBN
—
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
2
Pages from-to
35-36
Publisher name
Ústav fyziológie hospodárskych zvierat SAV
Place of publication
Košice
Event location
Košice, SR
Event date
Sep 23, 2004
Type of event by nationality
EUR - Evropská akce
UT code for WoS article
—