Modern method of lactic acid recovery from fermentation broth
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F04%3A00012842" target="_blank" >RIV/60461373:22330/04:00012842 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
angličtina
Original language name
Modern method of lactic acid recovery from fermentation broth
Original language description
Electrodialysis was used for lactic acid recovery from fermentation broth. In the first step, lactate was recovered and concentrated by desalting electrodialysis, and the second step was electroconversion of lactate to lactic acid by water-splitting electrodialysis. The final lactic acid concentration of 151 g/l was obtained.
Czech name
Nová metoda izolace kyseliny mléčné z fermentačního media
Czech description
Pro separaci kyseliny mléčné z fermentačního média byla použita dvoustupňová elektrodialýza. V prvním stupni byl laktát sodný separován a nakoncentrován pomocí odsolovací elektrodialýzy a následně ve druhém stupni byl pomocí elektrodialýzy s bipolárnímimembránami konvertován na kyselinu mléčnou. Bylo získáno 151 g kyseliny mléčné v litru.
Classification
Type
J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)
CEP classification
EI - Biotechnology and bionics
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2004
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Czech Journal of Food Science
ISSN
1212-1800
e-ISSN
—
Volume of the periodical
22
Issue of the periodical within the volume
4
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
8
Pages from-to
87-94
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—