Comparison of two electrophoretic methods for egg lysozyme determination
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F04%3A00012859" target="_blank" >RIV/60461373:22330/04:00012859 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Porovnání dvou elektroforetických metod pro stanovení vaječného lysozymu
Original language description
Tato práce se zabývá porovnáním charakteristik dvou elektroforetických metod (limit detekce a kvantifikace, opakovatelnost, přesnost a zpětný nález), které byly vyvinuty pro stanovení lysozymu ve vaječných výrobcích.Lysozym byl vybrán jako charakteristický protein obsažený ve vejcích v konstantním množství, který je stabilní v kyselém a neutrálním prostředí a lze ho dobře využít pro detekci vaječné hmoty v potravinách. První z metod je založená na on-line spojení kapilární izotachoforézy s kapilární zónovou elekroforézou (CITP-CZE). M?ření bylo provedeno v FEP předseparační kapiláře (90 mm x 0,8 mm ID), kde během izotachoforetického kroku dojde k zakoncentrování zřed?ného vzorku. Tato předseparační kapilára je spojena s FEP analytickou kapilárou (140 mm x 0,3 mm ID), kde se analyty rozdělí podle svých pohyblivostí. Spojení obou kapilár pomocí bifurkačního bloku umožňuje odstran?ní části balastních látek před vstupem vzorku do analytické kapiláry, čímž je minimalizován vliv matrice. Zón
Czech name
Porovnání dvou elektroforetických metod pro stanovení vaječného lysozymu
Czech description
Tato práce se zabývá porovnáním charakteristik dvou elektroforetických metod (limit detekce a kvantifikace, opakovatelnost, přesnost a zpětný nález), které byly vyvinuty pro stanovení lysozymu ve vaječných výrobcích.Lysozym byl vybrán jako charakteristický protein obsažený ve vejcích v konstantním množství, který je stabilní v kyselém a neutrálním prostředí a lze ho dobře využít pro detekci vaječné hmoty v potravinách. První z metod je založená na on-line spojení kapilární izotachoforézy s kapilární zónovou elekroforézou (CITP-CZE). M?ření bylo provedeno v FEP předseparační kapiláře (90 mm x 0,8 mm ID), kde během izotachoforetického kroku dojde k zakoncentrování zřed?ného vzorku. Tato předseparační kapilára je spojena s FEP analytickou kapilárou (140 mm x 0,3 mm ID), kde se analyty rozdělí podle svých pohyblivostí. Spojení obou kapilár pomocí bifurkačního bloku umožňuje odstran?ní části balastních látek před vstupem vzorku do analytické kapiláry, čímž je minimalizován vliv matrice. Zón
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/GA525%2F03%2F0351" target="_blank" >GA525/03/0351: Application of capillary electrophoresis for analysis of bioactive compounds in food</a><br>
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2004
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Sborník - XXXV. Symposium o nových směrechvýroby a hodnocení potravin
ISBN
80-902671-8-1
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
4
Pages from-to
245-248
Publisher name
Výzkumný ústav potravinářského průmyslu
Place of publication
Praha
Event location
Skalský Dvůr, Bystřice p. Pernštýnem
Event date
May 24, 2004
Type of event by nationality
EUR - Evropská akce
UT code for WoS article
—