All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Comparison of two electrophoretic methods for egg lysozyme determination

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F04%3A00012859" target="_blank" >RIV/60461373:22330/04:00012859 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Porovnání dvou elektroforetických metod pro stanovení vaječného lysozymu

  • Original language description

    Tato práce se zabývá porovnáním charakteristik dvou elektroforetických metod (limit detekce a kvantifikace, opakovatelnost, přesnost a zpětný nález), které byly vyvinuty pro stanovení lysozymu ve vaječných výrobcích.Lysozym byl vybrán jako charakteristický protein obsažený ve vejcích v konstantním množství, který je stabilní v kyselém a neutrálním prostředí a lze ho dobře využít pro detekci vaječné hmoty v potravinách. První z metod je založená na on-line spojení kapilární izotachoforézy s kapilární zónovou elekroforézou (CITP-CZE). M?ření bylo provedeno v FEP předseparační kapiláře (90 mm x 0,8 mm ID), kde během izotachoforetického kroku dojde k zakoncentrování zřed?ného vzorku. Tato předseparační kapilára je spojena s FEP analytickou kapilárou (140 mm x 0,3 mm ID), kde se analyty rozdělí podle svých pohyblivostí. Spojení obou kapilár pomocí bifurkačního bloku umožňuje odstran?ní části balastních látek před vstupem vzorku do analytické kapiláry, čímž je minimalizován vliv matrice. Zón

  • Czech name

    Porovnání dvou elektroforetických metod pro stanovení vaječného lysozymu

  • Czech description

    Tato práce se zabývá porovnáním charakteristik dvou elektroforetických metod (limit detekce a kvantifikace, opakovatelnost, přesnost a zpětný nález), které byly vyvinuty pro stanovení lysozymu ve vaječných výrobcích.Lysozym byl vybrán jako charakteristický protein obsažený ve vejcích v konstantním množství, který je stabilní v kyselém a neutrálním prostředí a lze ho dobře využít pro detekci vaječné hmoty v potravinách. První z metod je založená na on-line spojení kapilární izotachoforézy s kapilární zónovou elekroforézou (CITP-CZE). M?ření bylo provedeno v FEP předseparační kapiláře (90 mm x 0,8 mm ID), kde během izotachoforetického kroku dojde k zakoncentrování zřed?ného vzorku. Tato předseparační kapilára je spojena s FEP analytickou kapilárou (140 mm x 0,3 mm ID), kde se analyty rozdělí podle svých pohyblivostí. Spojení obou kapilár pomocí bifurkačního bloku umožňuje odstran?ní části balastních látek před vstupem vzorku do analytické kapiláry, čímž je minimalizován vliv matrice. Zón

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/GA525%2F03%2F0351" target="_blank" >GA525/03/0351: Application of capillary electrophoresis for analysis of bioactive compounds in food</a><br>

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2004

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Sborník - XXXV. Symposium o nových směrechvýroby a hodnocení potravin

  • ISBN

    80-902671-8-1

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    4

  • Pages from-to

    245-248

  • Publisher name

    Výzkumný ústav potravinářského průmyslu

  • Place of publication

    Praha

  • Event location

    Skalský Dvůr, Bystřice p. Pernštýnem

  • Event date

    May 24, 2004

  • Type of event by nationality

    EUR - Evropská akce

  • UT code for WoS article