Separation of caseinomacropeptide from milk and whey using membrane technology.
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F04%3A00012888" target="_blank" >RIV/60461373:22330/04:00012888 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
angličtina
Original language name
Separation of caseinomacropeptide from milk and whey using membrane technology.
Original language description
Caseinomacropeptide (CMP) was isolated from whey by combination of heat denaturation and membrane separations. Three processes were tested. The best one give product containing 0,93 g/l CMP, its purity was 75% (from total content of nitrogen). Yield was45%. It is possible to increase the purity of final product by diafiltration but yield is decreased.
Czech name
Separace kaseinomakropeptidu z mléka a ze syrovátky s pomocí membránové technologie
Czech description
Kaseinomakropeptid byl izolován ze syrovátky kombinací tepelné denaturace a membránových operací. Byl získán produkt obsahující CMP o koncentraci 0,93 g/l a čistotě 75% (z celkového obsahu bílkovin). Výtěžnost je 45%. Čistotu konečného produktu lze zvýšit diafiltrací, avšak sníží se výtěžnost.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2004
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
CHISA 2004 - 16th International Congress of Chemical and Process Engineering
ISBN
80-86059-40-5
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
2
Pages from-to
2011-2012
Publisher name
CHISA
Place of publication
Praha
Event location
Praha
Event date
Jan 1, 2004
Type of event by nationality
WRD - Celosvětová akce
UT code for WoS article
—