Process-induced antioxidants in dried fruits
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F05%3A00015612" target="_blank" >RIV/60461373:22330/05:00015612 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
angličtina
Original language name
Process-induced antioxidants in dried fruits
Original language description
The most important chemical reactions occurring during drying of plums are hydrolysis, oxidation and the Maillard reaction. Reducing activity of home dried and commercially prepared prunes was investigated. The effect of variable parameters of drying wasinvestigated with respect to produce antioxidant activity.
Czech name
Procesní antioxidanty sušeného ovoce
Czech description
Nejvýznamnějšími reakcemi probíhajícími při sušení švestek jsou hydrolýza, oxidace a Maillardova reakce. Byl sledován vznik redukujících látek domácky i průmyslově sušených a vliv různých parametrů na vznik antioxidační activity.
Classification
Type
O - Miscellaneous
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2005
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů