All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Process-induced antioxidants in dried fruits

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F05%3A00015612" target="_blank" >RIV/60461373:22330/05:00015612 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    angličtina

  • Original language name

    Process-induced antioxidants in dried fruits

  • Original language description

    The most important chemical reactions occurring during drying of plums are hydrolysis, oxidation and the Maillard reaction. Reducing activity of home dried and commercially prepared prunes was investigated. The effect of variable parameters of drying wasinvestigated with respect to produce antioxidant activity.

  • Czech name

    Procesní antioxidanty sušeného ovoce

  • Czech description

    Nejvýznamnějšími reakcemi probíhajícími při sušení švestek jsou hydrolýza, oxidace a Maillardova reakce. Byl sledován vznik redukujících látek domácky i průmyslově sušených a vliv různých parametrů na vznik antioxidační activity.

Classification

  • Type

    O - Miscellaneous

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2005

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů