Formation of antioxidants from biacetyl and selected amino acids
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F05%3A00016243" target="_blank" >RIV/60461373:22330/05:00016243 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Vznik antioxidantů z biacetylu a vybraných aminokyselin
Original language description
Biacetyl, jeden z reaktivních dikarbonylových a hydroxykarbonylových produktů Maillardovy reakce, může působit jako účinný prekurzor vzniku redukujících látek. Reakce biacetylu s 30 aminokyselinami byly studovány a 2 redukující produkty byly identifikovány. Jednalo se o chinony a odpovídající difenoly.
Czech name
Vznik antioxidantů z biacetylu a vybraných aminokyselin
Czech description
Biacetyl, jeden z reaktivních dikarbonylových a hydroxykarbonylových produktů Maillardovy reakce, může působit jako účinný prekurzor vzniku redukujících látek. Reakce biacetylu s 30 aminokyselinami byly studovány a 2 redukující produkty byly identifikovány. Jednalo se o chinony a odpovídající difenoly.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2005
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Sborník příspěvků. XXXVI. Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin
ISBN
80-902671-8-1
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
5
Pages from-to
308-312
Publisher name
VÚPP
Place of publication
Praha
Event location
Skalský Dvůr
Event date
May 23, 2005
Type of event by nationality
EUR - Evropská akce
UT code for WoS article
—