Gasoline biofiltration: an analytic model
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F07%3A00018353" target="_blank" >RIV/60461373:22330/07:00018353 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
angličtina
Original language name
Gasoline biofiltration: an analytic model
Original language description
We present an analytical method of solution for a pair of models representing the removal of gasoline from air by biofiltration. The experimental data showed that the aromatic components of the gasoline were more readily digested than the aliphatics. Themodels, involving two or three fitted parameters, fitted the laboratory data well.
Czech name
Biofiltrace benzinu: analytický model
Czech description
Je presentována analytická metoda řešení dvojice modelů představujících odstraňování benzínových par ze vzduchu pomocí biofiltrace. Experimentální data ukazují na mnohem lepší degradaci aromatických komponent benzínu ve srovnání s alifatickými. Modely zahrnující dva nebo tři parametry dobře popisují naměřená data.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
EI - Biotechnology and bionics
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/GA104%2F05%2F0194" target="_blank" >GA104/05/0194: Degradation of Hydrocarbon Mixtures and Other Volatile Organic Compounds in Biofilters</a><br>
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2007
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Proceedings of the II International Congress on Biotechnoques for Air Pollution Control
ISBN
978-84-9749-258-4
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
8
Pages from-to
107-114
Publisher name
Universidade Da Coru?a
Place of publication
La Coru?a, Spain
Event location
—
Event date
—
Type of event by nationality
—
UT code for WoS article
—