All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Evaluation of cacao powder by multidimensional data analysis

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F07%3A00019037" target="_blank" >RIV/60461373:22330/07:00019037 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Hodnocení kakaového prášku pomocí vícerozměrové analýzy dat

  • Original language description

    Kakaový prášek je legislativně definován jako potravina získaná z pražených kakaových bobů zbavených slupek, upravených do formy prášku. Využití kakaového prášku v dnešní době je velmi pestré. Uplatňuje se v potravinářství nejen jako samostatný výrobek,ale lze ho míchat s tuky k výrobě polev s čokoládovou příchutí, náplní, šlehaných hmot, tukových či máslových krémů, zmrzlin nebo k výrobě nejrůznějších směsí pro přípravu těst (např. tzv. kakao na pečení, jehož deklarované složení je kakaový prášek, mléčný cukr a modifikovaný pšeničný škrob). Velké množství produkce kakaového prášku je také využito na přípravu instantních nápojů, které se vyrábějí z cukru, kakaového prášku a lecitinu. Při výrobě čokolády se tradičně vychází z kakaové hmoty. Ke kakaovéhmotě se pak přidává cukr, kakaové máslo, případně jeho náhrady. V poslední době se však dostává do popředí i technologie cukrovinek z kakaového prášku. V tom případě je výchozí surovinou kakaový prášek, cukr a náhrady kakaového másla. Ob

  • Czech name

    Hodnocení kakaového prášku pomocí vícerozměrové analýzy dat

  • Czech description

    Kakaový prášek je legislativně definován jako potravina získaná z pražených kakaových bobů zbavených slupek, upravených do formy prášku. Využití kakaového prášku v dnešní době je velmi pestré. Uplatňuje se v potravinářství nejen jako samostatný výrobek,ale lze ho míchat s tuky k výrobě polev s čokoládovou příchutí, náplní, šlehaných hmot, tukových či máslových krémů, zmrzlin nebo k výrobě nejrůznějších směsí pro přípravu těst (např. tzv. kakao na pečení, jehož deklarované složení je kakaový prášek, mléčný cukr a modifikovaný pšeničný škrob). Velké množství produkce kakaového prášku je také využito na přípravu instantních nápojů, které se vyrábějí z cukru, kakaového prášku a lecitinu. Při výrobě čokolády se tradičně vychází z kakaové hmoty. Ke kakaovéhmotě se pak přidává cukr, kakaové máslo, případně jeho náhrady. V poslední době se však dostává do popředí i technologie cukrovinek z kakaového prášku. V tom případě je výchozí surovinou kakaový prášek, cukr a náhrady kakaového másla. Ob

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2007

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    ChemZi

  • ISBN

  • ISSN

    1336-7242

  • e-ISSN

  • Number of pages

    1

  • Pages from-to

    132

  • Publisher name

    Slovenská chemická společnost

  • Place of publication

    Bratislava

  • Event location

  • Event date

  • Type of event by nationality

  • UT code for WoS article