All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Relation of fat content a connective tissue and texture

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F07%3A00019097" target="_blank" >RIV/60461373:22330/07:00019097 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Souvislost obsahu tuku a pojivové tkáně s texturou masa.

  • Original language description

    Cílem práce bylo vyzkoušet možnosti objektivního hodnocení kvality masa. U vybraných vzorků masa byl hodnocen obsah intramuskulárního tuku a pojivové tkáně pomocí analýzy obrazu. Výsledky měření byly srovnány s chemickými a mechanickými metodami hodnocení jakosti masa. Zpracovávaným materiálem byla vepřová krkovice a různé části hovězího masa: kližka, nízký a vysoký roštěnec, ze kterého se použil vždy jen sval musculus longissimus lumborum et thoracis. Obsah intramuskulárního tuku a pojivové tkáně byl hodnocen pomocí analýzy obrazu a výsledky byly srovnány s výsledky chemického stanovení tuku a pojivové tkáně. Byl také zkoumán vztah mezi obsahem intramuskulárního tuku, pojivové tkáně, kolagenu a křehkostí masa hodnocenou metodou střihu dle Warnera a Bratzlera. Analýza obrazu se ukázala jako vhodná metoda pro stanovení intramuskulárního tuku, zatímco v případě pojivové tkáně byla nižší shoda mezi výsledky analýzy obrazu a chemického stanovení kolagenu. Byla prokázána souvislost mezi obs

  • Czech name

    Souvislost obsahu tuku a pojivové tkáně s texturou masa.

  • Czech description

    Cílem práce bylo vyzkoušet možnosti objektivního hodnocení kvality masa. U vybraných vzorků masa byl hodnocen obsah intramuskulárního tuku a pojivové tkáně pomocí analýzy obrazu. Výsledky měření byly srovnány s chemickými a mechanickými metodami hodnocení jakosti masa. Zpracovávaným materiálem byla vepřová krkovice a různé části hovězího masa: kližka, nízký a vysoký roštěnec, ze kterého se použil vždy jen sval musculus longissimus lumborum et thoracis. Obsah intramuskulárního tuku a pojivové tkáně byl hodnocen pomocí analýzy obrazu a výsledky byly srovnány s výsledky chemického stanovení tuku a pojivové tkáně. Byl také zkoumán vztah mezi obsahem intramuskulárního tuku, pojivové tkáně, kolagenu a křehkostí masa hodnocenou metodou střihu dle Warnera a Bratzlera. Analýza obrazu se ukázala jako vhodná metoda pro stanovení intramuskulárního tuku, zatímco v případě pojivové tkáně byla nižší shoda mezi výsledky analýzy obrazu a chemického stanovení kolagenu. Byla prokázána souvislost mezi obs

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2007

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Sborník příspěvků z XXXVIII.symposia o nových směrech výroby a hodnocení potravin,

  • ISBN

  • ISSN

    1802-1433

  • e-ISSN

  • Number of pages

    4

  • Pages from-to

    171-174

  • Publisher name

    VÚPP

  • Place of publication

    Praha

  • Event location

  • Event date

  • Type of event by nationality

  • UT code for WoS article