Influence of oxidative stability of natural emollients on storage conditions
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F07%3A00019186" target="_blank" >RIV/60461373:22330/07:00019186 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Závislost oxidační stability přírodních emolientů na podmínkách skladování
Original language description
Oxidační stabilita emolientů je definována jako odolnost lipidů vůči oxidaci. V této práci byla stanovena oxidační stabilita 9 přírodních emolientů, které lze rozdělit do tří skupin podle délky oxidační stability - lněný a pupálkový olej s nejnižší oxidační stabilitou, meruňkový jádrový, mandlový, kukuřičný klíčkový, dýňový jádrový a makadamiový olej s vyšší oxidační stabilitou a poslední skupina, která byla nejvíce oxidačně stabilní, Shea butter a avokádový olej. Přídavek -tokoferolu zvýšil oxidační stabilitu pouze u 4 zkoumaných emolientů, -tokoferylacetát neovlivnil významně oxidační stabilitu emolientů. Zvýšení teploty analýzy ze 100 °C na 120 °C sníží oxidační stabilitu emolientů v průměru 4krát.
Czech name
Závislost oxidační stability přírodních emolientů na podmínkách skladování
Czech description
Oxidační stabilita emolientů je definována jako odolnost lipidů vůči oxidaci. V této práci byla stanovena oxidační stabilita 9 přírodních emolientů, které lze rozdělit do tří skupin podle délky oxidační stability - lněný a pupálkový olej s nejnižší oxidační stabilitou, meruňkový jádrový, mandlový, kukuřičný klíčkový, dýňový jádrový a makadamiový olej s vyšší oxidační stabilitou a poslední skupina, která byla nejvíce oxidačně stabilní, Shea butter a avokádový olej. Přídavek -tokoferolu zvýšil oxidační stabilitu pouze u 4 zkoumaných emolientů, -tokoferylacetát neovlivnil významně oxidační stabilitu emolientů. Zvýšení teploty analýzy ze 100 °C na 120 °C sníží oxidační stabilitu emolientů v průměru 4krát.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2007
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
International conference on cosmetology
ISBN
978-80-254-0454-6
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
4
Pages from-to
66-69
Publisher name
Česká kosmetologická společnost
Place of publication
Praha
Event location
—
Event date
—
Type of event by nationality
—
UT code for WoS article
—