All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Potato dumpling Duo 500g

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F08%3A00021357" target="_blank" >RIV/60461373:22330/08:00021357 - isvavai.cz</a>

  • Alternative codes found

    RIV/60109807:_____/08:#0000154

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Bramborový knedlík Duo 500g

  • Original language description

    Ve hnětači těsta k 10kg směsi na bramborové knedlíky v prášku přidáme 9 ? 9,5 l vody a odděleně připravíme žluté a fialové těsto. Základem žluté směsi jsou sušené bramborové vločky žlutomasých odrůd jako Ornella, fialové směsi vločky odrůd s modrou dužninou jako Valfi. Těsta necháme 3 minuty odležet a poté jimi naplníme formovací stroj Cornucopia KN 400 firmy Rheon, který pomocí tvarovacích trysek a kroužků vyrábí 500g válečky o průměru 6cm, na průřezu dvoubarevné (dle použitých trysek např. ve tvaru fialové spirály nebo trojlístku). Vytvořené knedlíky vaříme 26 minut v konvektomatu při 95°C. Po uvaření knedlík můžeme nakrájet nebo vcelku zchladíme a zabalíme do vakua (trvanlivost 10 dnů). Lokalizace: Funkční vzorky inovovaných 500g bramborových knedlíků byly vyrobeny v dubnu 2008 ze 77kg těsta na lince firmy Beskyd Fryčovice a.s. provoz Horní Cerekev. Technické parametry: antioxidační kapacita je u fialových knedlíků 1,5 vyšší než u běžných knedlíků

  • Czech name

    Bramborový knedlík Duo 500g

  • Czech description

    Ve hnětači těsta k 10kg směsi na bramborové knedlíky v prášku přidáme 9 ? 9,5 l vody a odděleně připravíme žluté a fialové těsto. Základem žluté směsi jsou sušené bramborové vločky žlutomasých odrůd jako Ornella, fialové směsi vločky odrůd s modrou dužninou jako Valfi. Těsta necháme 3 minuty odležet a poté jimi naplníme formovací stroj Cornucopia KN 400 firmy Rheon, který pomocí tvarovacích trysek a kroužků vyrábí 500g válečky o průměru 6cm, na průřezu dvoubarevné (dle použitých trysek např. ve tvaru fialové spirály nebo trojlístku). Vytvořené knedlíky vaříme 26 minut v konvektomatu při 95°C. Po uvaření knedlík můžeme nakrájet nebo vcelku zchladíme a zabalíme do vakua (trvanlivost 10 dnů). Lokalizace: Funkční vzorky inovovaných 500g bramborových knedlíků byly vyrobeny v dubnu 2008 ze 77kg těsta na lince firmy Beskyd Fryčovice a.s. provoz Horní Cerekev. Technické parametry: antioxidační kapacita je u fialových knedlíků 1,5 vyšší než u běžných knedlíků

Classification

  • Type

    G<sub>funk</sub> - Functional sample

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2008

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Internal product ID

    Bram09

  • Numerical identification

  • Technical parameters

    Obsah tuku 0,5%, obsah bílkovin 4%, obsah sacharidů 45%, o 20 vyšší antioxidační kapacita než u běžných knedlíků

  • Economical parameters

    roční zvýšení objemu výroby

  • Application category by cost

  • Owner IČO

    60461373

  • Owner name

    Ústav konzervace potravin a technologie masa, Fakulta potravinářské a biochemické technologie, VŠCHT v Praze

  • Owner country

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Usage type

    P - Využití výsledku jiným subjektem je v některých případech možné bez nabytí licence

  • Licence fee requirement

    Z - Poskytovatel licence na výsledek nepožaduje v některých případech licenční poplatek

  • Web page