Alginates - ways of preparation and application
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F09%3A00022245" target="_blank" >RIV/60461373:22330/09:00022245 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Algináty - možnosti jejich přípravy a aplikace
Original language description
Algináty jsou přírodní polysacharidy produkované hnědými mořskými řasami, které jsou jejich hlavním zdrojem, a také některými bakteriemi. V článku je popsána struktura, vlastnosti a metody získávání alginátů z hnědých řas, a jejich biosyntéza u Pseudomonas aeruginosa. V neposlední řadě jsou zde uvedeny možnosti vuyžití alginátů v lékařství a v potravinářském, kosmetickém a textilním průmyslu.
Czech name
Algináty - možnosti jejich přípravy a aplikace
Czech description
Algináty jsou přírodní polysacharidy produkované hnědými mořskými řasami, které jsou jejich hlavním zdrojem, a také některými bakteriemi. V článku je popsána struktura, vlastnosti a metody získávání alginátů z hnědých řas, a jejich biosyntéza u Pseudomonas aeruginosa. V neposlední řadě jsou zde uvedeny možnosti vuyžití alginátů v lékařství a v potravinářském, kosmetickém a textilním průmyslu.
Classification
Type
J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Others
Publication year
2009
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Bioprospect
ISSN
1210-1737
e-ISSN
—
Volume of the periodical
—
Issue of the periodical within the volume
2
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
3
Pages from-to
—
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—