All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Application of Chemically Modified Bitter Compounds in Brewing

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F09%3A00022271" target="_blank" >RIV/60461373:22330/09:00022271 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Využití chemicky modifikovaných látek v pivovarství

  • Original language description

    Iso-alfa-kyseliny nebo isohumulony jsou složky piva, které pocházejí ze chmele a vznikají během pivovarského (varního) procesu. Iso-alfa-kyseliny jsou citlivé na světlo a hrají klíčovou roli ve vzniku dobře známé letinkové chuti piva. K zamezení negativní úlohy světla jsou piva obvykle skladovány světlu nepřístupných plechovkách nebo tmavých lahvích. Jinou možností může být přídavek redukovaných iso-alfa kyselin, které jsou odolné ke světlu. Tyto látky také vykazují positivní vliv na stabilitu pivní pěny. Tento článek popisuje uplatnění iso-alfa-kyselin, redukovaných iso-alfa kyselin, tetrahydro-iso-alfa-kyselin a hexahydro-iso-alfa-kyselin v pivovarství, je také zmíněn jejich legislativní rámec. Chemické a fyzikální metody analýz těchto látek jsou také shrnuty.

  • Czech name

    Využití chemicky modifikovaných látek v pivovarství

  • Czech description

    Iso-alfa-kyseliny nebo isohumulony jsou složky piva, které pocházejí ze chmele a vznikají během pivovarského (varního) procesu. Iso-alfa-kyseliny jsou citlivé na světlo a hrají klíčovou roli ve vzniku dobře známé letinkové chuti piva. K zamezení negativní úlohy světla jsou piva obvykle skladovány světlu nepřístupných plechovkách nebo tmavých lahvích. Jinou možností může být přídavek redukovaných iso-alfa kyselin, které jsou odolné ke světlu. Tyto látky také vykazují positivní vliv na stabilitu pivní pěny. Tento článek popisuje uplatnění iso-alfa-kyselin, redukovaných iso-alfa kyselin, tetrahydro-iso-alfa-kyselin a hexahydro-iso-alfa-kyselin v pivovarství, je také zmíněn jejich legislativní rámec. Chemické a fyzikální metody analýz těchto látek jsou také shrnuty.

Classification

  • Type

    J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)

  • CEP classification

    EI - Biotechnology and bionics

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/1M0570" target="_blank" >1M0570: Research Centre for Study of Extract Compounds of Barley and Hop</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2009

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Chemické listy

  • ISSN

    0009-2770

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    103

  • Issue of the periodical within the volume

    9

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    8

  • Pages from-to

  • UT code for WoS article

    000270046500005

  • EID of the result in the Scopus database