Colour measurement of hams with the addition of natural colourants and antioxidants
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F09%3A00022291" target="_blank" >RIV/60461373:22330/09:00022291 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Měření barvy šunky s přídavkem přírodních barviv a antioxidantů.
Original language description
Cílem práce bylo jednak srovnat výsledky získané různými způsoby hodnocení barvy, jednak s jejich využitím sledovat vliv přidaného rozmarýnu a barviv na výslednou barvu dušené šunky a její stabilitu. Šunky byly vyrobeny s přídavkem í extraktu rozmarýnu aněkolika přírodních barviv (košenila, arpink red, lykopen). Analýza obrazu i reflexní spektrofotometrie sice poskytly vzhledem k rozdílnému principu měření poněkud odlišné hodnoty barvy měřené šunky, zachytily však sledované změny podobně. Vliv uvedených aditiv nebyl jednoznačný
Czech name
Měření barvy šunky s přídavkem přírodních barviv a antioxidantů.
Czech description
Cílem práce bylo jednak srovnat výsledky získané různými způsoby hodnocení barvy, jednak s jejich využitím sledovat vliv přidaného rozmarýnu a barviv na výslednou barvu dušené šunky a její stabilitu. Šunky byly vyrobeny s přídavkem í extraktu rozmarýnu aněkolika přírodních barviv (košenila, arpink red, lykopen). Analýza obrazu i reflexní spektrofotometrie sice poskytly vzhledem k rozdílnému principu měření poněkud odlišné hodnoty barvy měřené šunky, zachytily však sledované změny podobně. Vliv uvedených aditiv nebyl jednoznačný
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/FT-TA3%2F059" target="_blank" >FT-TA3/059: *Impact of selected additives on shelf life, colour, water binding capacity, texture and organoleptic properties of meat products.</a><br>
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2009
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Laboralim 2009 Recent Progress in Analytical Methods of Food
ISBN
978-80-227-3071-6
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
6
Pages from-to
—
Publisher name
STU Bratislava
Place of publication
Bratislava
Event location
Banská Bystrica
Event date
Feb 2, 2009
Type of event by nationality
EUR - Evropská akce
UT code for WoS article
—