GLOBALGAP, production-quality ingredients is the key to quality food
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F10%3A00023851" target="_blank" >RIV/60461373:22330/10:00023851 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
GLOBALGAP, Produkce kvalitní suroviny je klíčem pro kvalitní potraviny
Original language description
Standard GLOBALGAP je celosvětově uznávaným privátním standardem správné zemědělské praxe. Standard vznikl jako společná aktivita obchodníků a zemědělských producentů s cílem vytvořit možnost deklarovat správnost používaných postupů prostřednictvím certifikace podle jednotného standardu, který bude celosvětově rozeznatelným. Jednotlivé požadavky standardu jsou formulovány tak, aby pokryly oblasti bezpečnosti produkce, dopadu na životní prostředí, omezování používání chemických přípravků, bezpečnosti práce, pohody zvířat a odpovědného chování zaměstnavatelů ke svým zaměstnancům. Standard pokrývá problematiku primární produkce a je rozdělen do modulů pro rostlinnou výrobu, živočišnou výrobu a produkci v akvakulturách. Příspěvek popisuje postavení standardu v celosvětovém měřítku, obsah jednotlivých modulů a možná úskalí při zavádění a certifikaci.
Czech name
GLOBALGAP, Produkce kvalitní suroviny je klíčem pro kvalitní potraviny
Czech description
Standard GLOBALGAP je celosvětově uznávaným privátním standardem správné zemědělské praxe. Standard vznikl jako společná aktivita obchodníků a zemědělských producentů s cílem vytvořit možnost deklarovat správnost používaných postupů prostřednictvím certifikace podle jednotného standardu, který bude celosvětově rozeznatelným. Jednotlivé požadavky standardu jsou formulovány tak, aby pokryly oblasti bezpečnosti produkce, dopadu na životní prostředí, omezování používání chemických přípravků, bezpečnosti práce, pohody zvířat a odpovědného chování zaměstnavatelů ke svým zaměstnancům. Standard pokrývá problematiku primární produkce a je rozdělen do modulů pro rostlinnou výrobu, živočišnou výrobu a produkci v akvakulturách. Příspěvek popisuje postavení standardu v celosvětovém měřítku, obsah jednotlivých modulů a možná úskalí při zavádění a certifikaci.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QG60148" target="_blank" >QG60148: Implementation of EUREP GAP requirements into agricultural practice in to Czech Rpublic.</a><br>
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2010
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
XL. Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin
ISBN
—
ISSN
1802-1433
e-ISSN
—
Number of pages
3
Pages from-to
—
Publisher name
VÚPP
Place of publication
Praha
Event location
Skalský dvůr u Bystřice nad Pernštejnem
Event date
Jan 1, 2010
Type of event by nationality
CST - Celostátní akce
UT code for WoS article
—