The influence of technology of fruit baby food on the changes of nutritionally and sensorialy important components
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F10%3A00024283" target="_blank" >RIV/60461373:22330/10:00024283 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Vliv technologie výroby dětských ovocných výživ na změny nutričně a senzoricky významných složek.
Original language description
Cílem práce bylo zhodnocení vlivu podmínek výroby na nutriční a senzorickou hodnotu výrobků a vytipování kritických bodů a parametrů pro zamezení její ztráty. Vzhledem k velké variabilitě ve složení surovin a v time-temperature režimu výroby dětských výživ byl opakovaně proveden odběr a rozbor fázových vzorků přímo z výroby. Byly sledovány tato parametry: změny barvy, nárůst koncentrace hydroxymethylfurfuralu a furfuralu, pokles antioxidantů a celkové antioxidační aktivity.
Czech name
Vliv technologie výroby dětských ovocných výživ na změny nutričně a senzoricky významných složek.
Czech description
Cílem práce bylo zhodnocení vlivu podmínek výroby na nutriční a senzorickou hodnotu výrobků a vytipování kritických bodů a parametrů pro zamezení její ztráty. Vzhledem k velké variabilitě ve složení surovin a v time-temperature režimu výroby dětských výživ byl opakovaně proveden odběr a rozbor fázových vzorků přímo z výroby. Byly sledovány tato parametry: změny barvy, nárůst koncentrace hydroxymethylfurfuralu a furfuralu, pokles antioxidantů a celkové antioxidační aktivity.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/2B06118" target="_blank" >2B06118: The effect of processing on the fate of important nutrients and chemical contaminants in baby food.</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2010
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
XL. Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin
ISBN
—
ISSN
1802-1433
e-ISSN
—
Number of pages
4
Pages from-to
—
Publisher name
VÚPP
Place of publication
Praha
Event location
Skalský dvůr u Bystřice nad Pernštejnem
Event date
Jan 1, 2010
Type of event by nationality
CST - Celostátní akce
UT code for WoS article
—