All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Intake of antioxidants in Czech Republic and participation of different food groups in this intake

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F10%3A00024356" target="_blank" >RIV/60461373:22330/10:00024356 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Příjem antioxidantů v ČR a podíl jednotlivých potravin na tomto příjmu

  • Original language description

    Celkový denní příjem antioxidantů v České republice byl stanoven u mužů na 14,83 mmol a u žen na 13,54 mmol. Největší podíl na celkové antioxidační kapacitě stravy měla přitom káva (48,3 % u mužů a 60,5 % u žen) a vysoký podíl představovalo u mužů pivo (17 %, proti 2 % u žen). Z dalších potravin měly významný podíl na celkovém příjmu antioxidantů čaj (8,4 % u mužů a 10,3 % u žen), ovoce (4,1 % u mužů a 6,1 % u žen), zelenina (zahrnující i brambory; 6,9 % u mužů a 6,1 % u žen) a cereální výrobky (4,2 % umužů a 3,0 % u žen).

  • Czech name

    Příjem antioxidantů v ČR a podíl jednotlivých potravin na tomto příjmu

  • Czech description

    Celkový denní příjem antioxidantů v České republice byl stanoven u mužů na 14,83 mmol a u žen na 13,54 mmol. Největší podíl na celkové antioxidační kapacitě stravy měla přitom káva (48,3 % u mužů a 60,5 % u žen) a vysoký podíl představovalo u mužů pivo (17 %, proti 2 % u žen). Z dalších potravin měly významný podíl na celkovém příjmu antioxidantů čaj (8,4 % u mužů a 10,3 % u žen), ovoce (4,1 % u mužů a 6,1 % u žen), zelenina (zahrnující i brambory; 6,9 % u mužů a 6,1 % u žen) a cereální výrobky (4,2 % umužů a 3,0 % u žen).

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2010

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Celostátní konference Výživa a zdraví 2010, Primární prevence chorob

  • ISBN

    978-80-904206-4-9

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    4

  • Pages from-to

  • Publisher name

    Zdravotní ústav se sídlem v Ústí n. Labem

  • Place of publication

    Ústí n. Labem

  • Event location

    Teplice

  • Event date

    Jan 1, 2010

  • Type of event by nationality

    CST - Celostátní akce

  • UT code for WoS article