Intake of antioxidants in Czech Republic and participation of different food groups in this intake
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F10%3A00024356" target="_blank" >RIV/60461373:22330/10:00024356 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Příjem antioxidantů v ČR a podíl jednotlivých potravin na tomto příjmu
Original language description
Celkový denní příjem antioxidantů v České republice byl stanoven u mužů na 14,83 mmol a u žen na 13,54 mmol. Největší podíl na celkové antioxidační kapacitě stravy měla přitom káva (48,3 % u mužů a 60,5 % u žen) a vysoký podíl představovalo u mužů pivo (17 %, proti 2 % u žen). Z dalších potravin měly významný podíl na celkovém příjmu antioxidantů čaj (8,4 % u mužů a 10,3 % u žen), ovoce (4,1 % u mužů a 6,1 % u žen), zelenina (zahrnující i brambory; 6,9 % u mužů a 6,1 % u žen) a cereální výrobky (4,2 % umužů a 3,0 % u žen).
Czech name
Příjem antioxidantů v ČR a podíl jednotlivých potravin na tomto příjmu
Czech description
Celkový denní příjem antioxidantů v České republice byl stanoven u mužů na 14,83 mmol a u žen na 13,54 mmol. Největší podíl na celkové antioxidační kapacitě stravy měla přitom káva (48,3 % u mužů a 60,5 % u žen) a vysoký podíl představovalo u mužů pivo (17 %, proti 2 % u žen). Z dalších potravin měly významný podíl na celkovém příjmu antioxidantů čaj (8,4 % u mužů a 10,3 % u žen), ovoce (4,1 % u mužů a 6,1 % u žen), zelenina (zahrnující i brambory; 6,9 % u mužů a 6,1 % u žen) a cereální výrobky (4,2 % umužů a 3,0 % u žen).
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2010
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Celostátní konference Výživa a zdraví 2010, Primární prevence chorob
ISBN
978-80-904206-4-9
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
4
Pages from-to
—
Publisher name
Zdravotní ústav se sídlem v Ústí n. Labem
Place of publication
Ústí n. Labem
Event location
Teplice
Event date
Jan 1, 2010
Type of event by nationality
CST - Celostátní akce
UT code for WoS article
—