Quinoa - wholemeal flour usafe for bread and gluten-free pasta manufacturing
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F10%3A00024423" target="_blank" >RIV/60461373:22330/10:00024423 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Quinoa - užití celozrnné mouky pro výrobu pečiva a bezlepkových těstovin
Original language description
V práci byl testován 10, 20 a 30% přídavek celozrnné mouky z quinoi na zpracovatelnost těsta a znaky pečiva. Narůstající podíly mouky z quinoi změnily vlastnosti jak při přípravě, tak deformaci těsta. Celozrnná mouka neměnila viskozitu moučné suspenze při zahřívání, naopak snižovala objem pečiva. Pekařský výrobek měl horší tvar a sřída byla hutnější s netypickou chutí, výrobek byl přijatelný s nejnižším přídavkem. Vyrobené bezlepkové těstoviny měly vhodnou spotřebitelskou jakost při přídavku quinoi do 15 %.
Czech name
Quinoa - užití celozrnné mouky pro výrobu pečiva a bezlepkových těstovin
Czech description
V práci byl testován 10, 20 a 30% přídavek celozrnné mouky z quinoi na zpracovatelnost těsta a znaky pečiva. Narůstající podíly mouky z quinoi změnily vlastnosti jak při přípravě, tak deformaci těsta. Celozrnná mouka neměnila viskozitu moučné suspenze při zahřívání, naopak snižovala objem pečiva. Pekařský výrobek měl horší tvar a sřída byla hutnější s netypickou chutí, výrobek byl přijatelný s nejnižším přídavkem. Vyrobené bezlepkové těstoviny měly vhodnou spotřebitelskou jakost při přídavku quinoi do 15 %.
Classification
Type
J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2010
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Ročenka pekaře a cukráře
ISSN
1231-241X
e-ISSN
—
Volume of the periodical
2010
Issue of the periodical within the volume
1
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
6
Pages from-to
—
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—