Determination of volatile oxidation products in fat dispersions with soybean oil
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F11%3A43892697" target="_blank" >RIV/60461373:22330/11:43892697 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Stanovení těkavých oxidačních produktů v tukových disperzích se sójovým olejem
Original language description
Byly detekovány těkavé sekundární oxidační produkty v tukových disperzích obsahujících sójový olej. Tukové disperze představovaly modelové tukové násady obsahující syntetický tridodekanoylglycerol jako strukturní tuk, sójový olej a monoacylglycerolový emulgátor (monoacylglyceroly s rozdílnou délkou a typem acylového řetězce). Těkavé oxidační produkty byly detekovány pomocí technik mikroextrakce na pevnou fázi a statickou headspace ve spojení s plynovou chromatografií s hmotnostní detekcí. Hlavními detekovanými oxidačními produkty byly aldehydy pentanal, hexanal a nonanal. Nejvyšší obsah těkavých látek vykazovala tuková násada s emulgátorem se stejně dlouhým acylem jako byly acyly strukturního tuku (1-dodekanoylglycerol) a s nenasyceným acylem (1-oktadecenoylglycerol).
Czech name
Stanovení těkavých oxidačních produktů v tukových disperzích se sójovým olejem
Czech description
Byly detekovány těkavé sekundární oxidační produkty v tukových disperzích obsahujících sójový olej. Tukové disperze představovaly modelové tukové násady obsahující syntetický tridodekanoylglycerol jako strukturní tuk, sójový olej a monoacylglycerolový emulgátor (monoacylglyceroly s rozdílnou délkou a typem acylového řetězce). Těkavé oxidační produkty byly detekovány pomocí technik mikroextrakce na pevnou fázi a statickou headspace ve spojení s plynovou chromatografií s hmotnostní detekcí. Hlavními detekovanými oxidačními produkty byly aldehydy pentanal, hexanal a nonanal. Nejvyšší obsah těkavých látek vykazovala tuková násada s emulgátorem se stejně dlouhým acylem jako byly acyly strukturního tuku (1-dodekanoylglycerol) a s nenasyceným acylem (1-oktadecenoylglycerol).
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2011
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Sborník přednášek 49. Mezinárodní konference o olejích a tucích
ISBN
978-80-86238-84-5
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
4
Pages from-to
93-96
Publisher name
VŠCHT Praha
Place of publication
Praha
Event location
Staré Splavy
Event date
May 4, 2011
Type of event by nationality
CST - Celostátní akce
UT code for WoS article
—